– Veldig synd. Nå får vi håpe noen andre ser potensialet i et flott bygg, skriver Thomas Sørsveen på Facebook-siden til «Søndre Lands engasjerte innbyggere».

Dette er en offentlig Facebook-gruppe med 1720 engasjerte søndrelandinger og utenbygds Søndre Land-patrioter på medlemslista. Her diskuteres daglig smått og stort i lokalsamfunnet, fra løpske sauer og savnede katter til arbeidsplasser og lokal politikk.

 

Nå er Skeidars beslutning om å avvikle sentrallageret i lokalene etter Hov Møbelindustri hovedtema.

– Om mulig må kommunen og næringsrådgiveren ut og markedsføre bygget og kommunen, skriver Thomas Sørsveen, som startet diskusjonstråden like etter at oa.no brakte nyheten ved 13-tiden torsdag.

 

Opptur ble nedtur

Innlegget har fått mer enn 30 kommentarer.

– Opptur ble som vanlig nedtur, skriver Marius Engelund.

– Det er bare trist, skriver Rune Wollseth.

– Trasi att det blir nedlagt, men sånn e de nå bare bidd, melder Linn-Mari Halhjem.

– Detta var stussli, melder Trude Lutt Kristiansen.

– Når en begynner å tro at ting går rett til himmels, da skal en begynne å bli litt skeptisk, skriver Arne Skaug.

 

Beredskapssenter

Leder i Søndre Land Høyre, Inger Lise Sveum-Aasbekken, melder i gruppa at det bør vurderes å plassere kommunens nye beredskapssenter i lokalene. Dette er et prosjekt til vel 40 millioner kroner for ny brannstasjon og ambulansegarasje, som er igangsatt ved By gård rett sør for sentrallagerets lokaler.

 

Her bygde kommunen i fjor råvannsbasseng for å forsyne Skeidars lokaler med slokkevann til sprinkleranlegget.

– Når en velger å investere store summer til vannanlegg, nettopp på grunn av Skeidar sitt behov, måtte en sørge for et bindende tidsperspektiv som gjorde dette forsvarlig. Sunn fornuft og ansvarlighet kan en etterlyse, mener Eva Røste Bjerke.

Kommunen bygger egen vannforsyning til Skeidar

Gikk på stor kostnadssprekk

– Kostnadssprekken skal ikke belastes innbyggerne 

– Må drøfte tiltak

Wigdis Wattum viser til utfordringene i kommunens økonomi, og mener de folkevalgte uavhengig av parti må sette seg ned for å drøfte tiltak.

 

– Det er synd vi mister Skeidar. Nå må det ses på muligheter i forhold til den tida vi er i, med blant annet omlegging til grønn vekst. Hørte et spennende foredrag ved en fra NTNU om nettopp dette. Han sa vi er midt i smørøyet, skriver hun.

– Det er ikke Stortinget som gjør Oppland attraktivt, det må dere gjøre sjøl – uansett regjering 

Noen retter kritikk også mot Skeidar, som bestemmer seg for å avvikle bare ett og et halvt år etter den offisielle åpningen.

– Jeg synes virkelig det er dårlig planlegging av Skeidar. De burde vel forstått at kvadratmeterne ikke ble nok på et langt tidligere tidspunkt. Ikke skyld på kommunen hele tida! skriver Toril Slåttsveen.