Den røde kula som ble observert i Hov søndag kveld er slett ingen UFO lenger. Objektet er nå identifisert som ei drone. Droneeieren, som ønsker å være anonym, har meldt seg for å oppklare mysteriet. Han fastslår at det først uidentifiserte objektet ikke er så uidentifiserbart likevel.

– Det kan jeg med sikkerhet si er ei drone, mine drone, sier droneeieren.

Han var trolig ikke klar over at droneturen ville skape oppstandelse, og dermed gjøre en beboer i Hov rimelig sikker på at det hun observerte på kveldshimmelen var fra en annen verden.

– Nei. Jeg har aldri sett noe liknende og jeg er ikke en som har ringt avisa om slike ting før, sier beboeren.

Søndag kveld mellom halv ti og ti så hun plutselig en rød kule på himmelen. Den kom mot henne og stoppet cirka 100 meter fra henne. Dette skjedde litt sør for Hov sentrum, i boligfeltet vis av vis veien for Skeidars sentrallager i Hov – Møbel'n.

Sto stille

– Den kom veldig fort, før den stoppet og sto stille. Så skar den til venstre, altså øst for oss. Stoppet opp der, blunket svart og ble rød igjen, sier kvinnen.

Objektet var på himmelen såpass lenge at Hagen kunne rope på samboeren som også kom og observerte fenomenet.

Etter litt tid skjøt den da rødlysende kulen fart sørover – i retning Oslo.

– Den kjørte veldig fort, men det var vanskelig å beregne farten og størrelsen på den, sier hun.

Andre som så den?

OA-tipseren synes opplevelsen var pussig og sier hun aldri har sett noe liknende. Hun har jo en modellflybane i nabolaget og er vant med å se mange småfly over Randsfjorden, men dette her var noe helt annet.

– Ja, dette var ikke noe fly, verken modellfly eller annet fly, sier hun.

Hun kontaktet OA, spent på om noen andre kanskje også hadde latt merke til objektet. Hun vet at det var flere som oppholdt seg ute i nabolaget denne lyse sommerkvelden.

– Både jeg og samboeren prøvde å få tatt et bilde, men vi fikk det ikke til med telefonene, sier hun.

Så, det store spørsmålet er. Hva var dette? Og har du også sett dette som foreløpig i det minst må kunne si å være en UFO, så lenge det jo da er en uidentifisert flygende objekt.

Drone?

Etter at saken ble publisert på OA.NO har flere kommentert den der og på avisens Facebook-side. Der kommer det fram at flere har sett noe liknende, også i Hov. Det ble også spekulert i om dette kan handle om en drone, noe som altså viste seg å være rett.

Det er flere droner som kan skaffes med lys i ulike farger og flere av disse kan både stoppe i luften og bevege seg relativt raskt.