Nettmøte med Skatteetaten: Få svar på alt du lurer på om skatten

SKATT ØST SVARER: Mange har spørsmål i forbindelse med skattemeldingen, og fredag svarer to rådgivere fra Skatt Øst på det OAs lesere måtte lure på.

SKATT ØST SVARER: Mange har spørsmål i forbindelse med skattemeldingen, og fredag svarer to rådgivere fra Skatt Øst på det OAs lesere måtte lure på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lurer du på noe i forbindelse med skattemeldingen? Fredag mellom klokka 11 og 13 stiller rådgivere fra Skatteetaten til nettmøte på oa.no, og alt nå kan du sende inn dine spørsmål.

DEL

Fristen for å levere inn fjorårets skattemelding går ut 30. april.

Å få oversikt over hva man bør sjekke, hvilke fradrag man har rett på og hvilke endringer som eventuelt må gjøres er ikke bare lett, og for å veilede stiller to rådgivere fra Skatt Øst til nettmøte med OAs lesere fredag klokka 11.

Alt nå kan du sende inn dine spørsmål ved å fylle ut skjemaet nederst i denne saken.

– Folk kan spørre om alt som dreier seg om skattemeldingen, det finnes ingen grenser, sier seniorrådgiver Gudbrand Holen i Skatt Øst.

Møtet vil være åpent for spørsmål fram til klokka 13 fredag.

– Forhåndsutfylt, men ikke ferdig

Han oppfordrer alle til å sjekke skattemeldingen nøye, og ikke stole på at alt er blitt fylt inn automatisk.

– Mye er forhåndsutfylt, men den er likevel ikke ferdigutfylt, understreker Holen.

For eksempel er rentefradraget på private lån noe du selv må legge til. Reiseutgifter og pendlerfradrag må også fylles inn manuelt.

Oppfordrer alle til å levere elektronisk

I år er en ny utgave av skatteetaten.no lansert, og dette er et lurt sted å begynne om du lurer på noe om skatt og skattemelding, opplyser Holen.

– Her kan man få svar på alt man lurer på, så jeg anbefaler folk å sjekke litt her først, før de tar kontakt, sier seniorrådgiveren.

Nytt av året er også en del tilpasninger i ulike poster i skattemeldingen. Blant annet er post 5.0 om tilleggsopplysninger tatt vekk, og eventuelle tilleggsopplysninger må nå sendes som vedlegg.

Stadig flere leverer skattemeldingen elektronisk, og Holen oppfordrer alle til å gjøre dette.

– Da vil man være helt sikker på at tallene blir rett oppfattet, og i tillegg kan man få skatteoppgjøret i juni heller enn i august, sier han.

For dem som ikke selv har anledning til å levere elektronisk er det mulig å gi fullmakt til noen man stoler på, som kan levere for deg, opplyser Holen.

Her kan du sende inn dine spørsmål:

Laster nettmøte...

Artikkeltags