400.000 har ennå ikke åpnet skattemeldingen. Fristen nærmer seg

Mange har ennå ikke åpne sin elektroniske skattemelding.

Mange har ennå ikke åpne sin elektroniske skattemelding. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du sjekket skattemeldingen din? Søndag er siste1 frist for å levere den.

DEL

Tre millioner lønnstakere og pensjonister har allerede åpnet skattemeldingen elektronisk, men hele 400.000 har ennå ikke åpnet den, opplyser Skatteetatene i ei pressemelding.

– Husk at skattemeldingen er forhåndsutfylt, ikke ferdigutfylt. Sett av litt tid til å sjekke at alle opplysningene stemmer, oppfordrer pressesjef i Skatteetaten Merete Bergeland Jebsen.

Hvis alle opplysningene stemmer, trenger du ikke å levere skattemeldingen. Ved innleveringsfrist i fjor var det 3,6 millioner som benyttet seg av leveringsfritaket.

Frist for å levere skattemelding for lønnstakere og pensjonister er 30. april.

Denne fristen er fastsatt av skatteforvaltningsloven.

Når fristen faller på en helgedag, gjelder neste virkedag.

Siden 30. april i år faller på en søndag og 1. mai er en offentlig høytidsdag, så regnes det ikke som for sent dersom du leverer 2. mai

Feil med fradrag

Skatteetaten oppdager flest feil ved reisefradragene. Én av ti av dem som krever fradrag for arbeidsreiser eller pendling gjør feil.

LES OGSÅ: Nettmøte: Dette lurte leserne på om skattemeldingen

– De siste årene har kontrollene våre blitt mer treffsikre så det er ingen god ide å prøve seg på fradrag du ikke har krav på. Bruk veilederne og kalkulatorene på skatteetaten.no slik at det blir riktig, sier Jebsen.

Hjelper deg i helgen

På skatteetaten.no finner du mer informasjon om skattemeldingen og nyttige hjelpemidler som pendlerveiviser og fradragskalkulator.

Skulle du likevel stå fast, har Skatteetaten utvidet åpningstid i helgen; både på telefon, chat og på Facebook.

Skatteetatens sjekkliste:

  • Stemmer det du har mottatt i lønn, pensjon eller uføretrygd med det som står oppført i skattemeldingen? Sammenlign årsoppgaven fra arbeidsgiver, NAV eller pensjonsutbetaler med tallene i skattemeldingen. Sjekk også hvor mye du har betalt i skatt.
  • Sjekk at gjeld og formue som er oppgitt stemmer med det du har fått fra banken eller der du har gjeld eller formue.
  • Kontroller at beløp til fagforeninger, gaver til frivillige organisasjoner, pass og stell av barn, borettslag og andre sameier, forsikringsselskaper, aksjer, fond og VPS er korrekt.
  • Har du endrede forhold sammenlignet med i fjor? Kjøpte du eiendom, bil eller båt i 2016? Solgte du aksjer i 2016? Sjekk om dette står riktig oppført.
  • Bor du i boligsameie eller boligselskap? Kontroller at boligverdien er riktig og at du har riktig eierandel. Hvis du sparer i BSU, kontroller at riktig beløp er trukket fra i foreløpig skatteberegning.

Artikkeltags