I dag kommer skattepengene

Sjekk kontoen din. I dag kommer pengene.

Sjekk kontoen din. I dag kommer pengene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I dag får de aller fleste lønnstakere og pensjonister i Oppland skatteoppgjøret. I en pressemelding fra Skatteetaten kommer det frem at i gjennomsnitt nesten 94.000 skattytere får ca. 9900 kroner tilbake på skatten.

Innen to uker

- Skattytere som får tilgodeskatt, skal ha mottatt pengene innen to uker fra den 22.juni. De aller fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdatoen, opplyser regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst.

Noen må også betale. Ca. 16.600 skattytere i Oppland må i gjennomstnitt ut med ca. 12.400 kroner i restskatt. Dersom restskatten er over tusen kroner, deles beløpet over to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin den 24. september. For beløp under tusen kroner er fristen for å betale 20. august.

Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt Øst forteller at de fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdagen.

Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt Øst forteller at de fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdagen. Foto:

Nytt i år er at elektroniske brukere får tilsendt faktura med betalingsinformasjon og forfallsfrist i sin personlige meldingsnoks i Altinn. De som ikke er elektroniske brukere får tilsendt faktura med betalingsinformasjon i posten.

Unngå restskatt

Sletten opplyser at det viktigste man kan gjøre for å unngå restskatt til neste år er å endre skattekortet allerede nå, via skatteetaten.no.

LES OGSÅ: Skatteoppgjøret kom i dag

Alle som er skattytere har mulighet til å klage på skatteoppgjøret. Dersom man mener noe er feil, er fristen for å klage seks uker etter skatteoppgjørets dato.

Neste pulje

For de som ikke fikk skatteoppgjøret i denne omgang, er neste pulje den 3. august. Inkludert i denne puljen er personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tilllegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter denne datoen blir det løpende skatteoppgjør frem til siste oppgjørsdato som er den 12. oktober.

Her er tallene for alle kommunene i Oppland.

Her er tallene for alle kommunene i Oppland. Foto:

28 milliarder til sammen

Skatteetaten opplyser til NTB at 2,5 millioner nordmenn får igjen til sammen 28 milliarder kroner på skatten, eller 11.000 kroner i snitt. 530.000 lønnstakere og pensjonister får restskatt, og må betale til sammen 9 milliarder kroner, eller 17.000 krone i gjennomsnitt.

Artikkeltags