Denne balletten som vises på lørdag i Fagernes Kulturhus, er vår helt egen versjon av den verdenskjente Nøtteknekkeren.

Den Norske Ballettskole & Akademi har nylig vist tre forestillinger med fulle hus og stor stemning i Bærum Kulturhus. Nå gjester vi Valdres og vi er så heldig å ha med oss elever fra den lokale kulturskolen og dansere fra FRIKAR.

Det er utrolig vakker forestilling du vil få se - vi lover deg ekte julestemning til tonene av Tsjajkovskijs kjente musikk. Enten du har sett Nøtteknekkeren tidligere, eller det er ditt første møte med denne balletten - så lover vi deg at du vil huske denne opplevelsen i lang, lang tid.

For å skape den helt store magien har vi med oss stjernedanseren Aleksey Knyazkov fra Operaen i Kharkov i Ukraina. Vår egen
Sara Iskov, danser sammen med Aleksey i rollen som Klara.

Nøtteknekkeren ble vist første gang i St. Petersburg i 1892. Siden har forestillingen fortryllet barn i alle aldre, verden rundt. Nå er det Fagernes Kulturhus som får gleden av denne helt spesielle versjonen. Med som gode støttespillere har vi Stiftelsen Dam, Norges Astma og Allergiforbund og Prinsesse Märtha Louises Fond.

Dette blir vakkert med fargerike kostymer, vakker scenografi av Liudmilla Sycheva og Vladimir Sychev, sjarmerende dans av de minste, og særdeles nydelig fremført av våre elever og masterclass-studenter og sist, men ikke minst - vil du møte "nøtta" i form av skuespiller Margret Olof Erlendsdottir. Nøtta er livende redd for at noen vil knekke henne - for da kan det skje saker og ting med den allergiske Klara.

Lørdag formiddag skaper vi nøtteknekkerverksted i Stasjonsbygningen for barn mellom 4-10 år. Denne aktiviteten ble raskt fulltegnet, så her blir det julemagi i Stasjonsbygningen på Fagernes.

Kom og se balletten Nøtteknekkeren på lørdag den 23. november, du også - Hjertelig velkommen!