11. April hadde Siri Martinsen, veterinær i NOAH, et debattinnlegg i flere aviser, blant annet Aftenposten, under overskriften: «Når utnyttelse av dyr skjønnmales». Innlegget var et angrep på et innlegg som Anne Ragnhild Korsvold hadde i avisene. Det var flott å lese Korsvold sitt svært gode, riktige innlegg. Den måten hun tok vare på og behandlet kyrene sine. Det varmet den som er glad i husdyr.

Det var et forstemmende svar Siri Martinsen ga Korsvold. Jeg blir veldig provosert av det Siri Martinsen skriver. At det går an å bli så hjernevasket? Hun vet vel ikke at vi har levd av husdyrhold i århundrer. Heldigvis at vi har folk som produserer mat, det er noe alle må ha, antagelig også Martinsen.

Hva hadde bygdene våre vært uten jordbruk og husdyrhold?

Tror Martinsen at vi kan leve av å sitte å se på rovdyrene, og tror hun at ulven skal redde norsk jordbruk og landsbygdene våre? Husdyra skjønnmales ikke, men de trenger godt stell, og det gir Anne Ragnhild Korsvold dem. Husdyra har også rettigheter. Nei, vi trenger ingen ulvetilhørighet, men levdende og gode bygder med godt husdyrhold.

Ola Ødegaard, Dokka