Kubik prøvespiller og instruerer for Raufoss

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

RAUFOSS: Lucas Kubik er foreløpig bare på prøvespill for Raufoss, og har ingen kontrakt med klubben.

DEL

Denne uka må han imidlertid, som de øvrige i troppen, ta sin tørn som instruktør under klubbens fotballskole. Den 26 år gamle polske kantspilleren så ut til å trives med oppgaven, der han pekte og forklarte ivrige små balltrillere i storhallen på Raufoss. Etter seks sesonger i belgisk toppserie burde Kubik ha litt av hvert å lære fra seg til de ivrige deltakerne på fotballskolen.

Viktig del

– Det er en selvfølge at også spillere som er her for å vise seg fram, må være med som instruktører på fotballskolen. Det er en viktig del av det å være Raufoss-spiller, sier trener Dag Opjordsmoen, som er faglig ansvarlig for fotballskolen.

Han påpeker at det er et krav fra Raufoss at alle spillerne skal delta i klubblivet.

– Selv de som var med til Mandal og spilte seriekamp søndag, var på plass når fotballskolen startet mandag morgen. Vi var ikke hjemme igjen før ved halv femtiden på morgenkvisten, men halv ni stilte alle til gjennomgang i hallen, forteller Opjordsmoen. En del av spillerne fant det ikke engang nødvendig å reise hjem for de små timene, men fikk seg en blund på øyet inne i sportshytta.

Populært

Raufoss var den klubben som dro i gang fotballskoler for de yngre her i distriktet, og årets skole er den 11. i rekken. Over 230 barn er i aksjon fra klokka ni på morgenen til tre på ettermiddagen gjennom hele uka.

– Fotballskolen er blitt svært populær, og vi ser jo at mange andre klubber i distriktet følger etter når det gjelder å arrangere slike skoler. Det synes vi er helt flott, og det viser at det er stort behov for denne type aktivitet, sier Dag Opjordsmoen.

Raufoss-treneren mener interessen er så stor at det hadde vært fullt mulig å kjøre skolen over et lengre tidsrom enn en uke.

– Men det lar seg ikke gjennomføre når vi skal ha med 1. divisjonsspillerne som instruktører. Dersom vi skal ha noen sjanse til å være med og kjempe om trepoengere i serien, er ei uke som instruktører mer enn nok. Denne uka tapper oss nemlig for temmelig mye energi, påpeker Opjordsmoen.

Tjener penger

Han erkjenner at inntektene fra fotballskolen er kjærkomne i en slunken klubbkasse, men understreker at Raufoss ikke arrangerer fotballskole for pengenes skyld.

– Da kunne vi gjort dette på en helt annen måte, og kjørt skoler gjennom store deler av sommeren. Men vi er svært nøye med at det skal være kvalitet over denne skolen. Det skal kunne stilles krav til oss når vi tar oss betalt, sier Opjordsmoen. De unge spillerne er daglig gjennom to lange økter med fotball, bare avbrutt av en romslig lunsjpause.

– Vi har selvfølgelig et mål og progresjon for fotballskolen, men må også ta hensyn til at dette er spillere i temmelig ung alder. Derfor legger vi vekt på at de skal lære litt fotball, men er også veldig bevisste på å lære dem det å være sammen, sier Opjordsmoen.

Med over 230 barn på plass hver dag, mener Raufoss-treneren også det er viktig at skolen har innarbeidet gode rutiner for det som skal skje gjennom dagen.

– Det tar på å holde en slik gjeng i aktivitet over så lang tid, sier han.

Artikkeltags