Sju parti har levert listeforslag i Nordre Land: Farida-forkjemper vil inn i kommunestyret

LISTETOPP FOR KRF: Merethe Engen Enerstvedt i støttegruppa for Farida  vil inn i politikken igjen.

LISTETOPP FOR KRF: Merethe Engen Enerstvedt i støttegruppa for Farida vil inn i politikken igjen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Talsperson for støttegruppa for den mye omtalte Farida, Merethe Engen Enerstvedt, er blant mange mulige nye navn i neste kommunestyret i Nordre Land.

DEL

Det kan være duket for større bredde i politikken i Nordre Land. Sju lister er levert innen fristen. I dag er fem parti representert i kommunestyret.

De som banker på døra er Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de grønne. Videre har alle fem representerte partier levert sine forslag til valgliste.

Kristelig folkeparti stiller med Merethe Engen Enerstvedt som toppkandidat. De de neste på lista er Harald Åsødegård og Kari Løken Rognerud.

MDG stiller liste

For MDG stiller Arnor Z. Schreibler, Marte Olsen og Kjell Sirirud på de tre første plassene. Denne lista inneholder sju navn, som er minimum for å kunne stille liste ved et kommunevalg.

For SV kommer Anna Ekrem inn som listetopp, etter at dagens representant Mieke Punie vil ta pause fra politikken. Hun står likevel på 29. plass, som siste navn på SVs liste. Toer og treer på lista er Jonatan Sand og Vilde Sveen.

Fortsetter for Høyre

For Høyre stiller dagens varaordfører Tove Haug opp igjen som listetopp. Nummer to på lista er Geir Helge Frøslid, som også har plass i kommunestyret i dag. Einar Østdahl, som har plass i kommunestyret i dag, er femtemann på valglista, mens tredjeplassen er besatt av Bård Axel Nilson.

Bygdelista stiller til gjenvalg med Arnfinn Eng og Solveig Løvaas Hovde som henholdsvis en og to. Tom Solheim er satt på på tredjeplass blant de totalt ni navnene på Bygdelistas valgliste.

Ordførerduellen

Det store slaget i Nordre Land er ventet å stå mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Ola Tore Dokken er klar for gjenvalg etter å ha sittet som ordfører i sin første periode. Dokken får følge av mange som har plass i kommunestyret i dag, med Gunn Marit Øistad, Gjermund Lyshaug og Anne Ingeborg Terningen som de fem første navnene på lista.

For Arbeiderpartiet er Linn T. Sunne toppkandidat, etterfulgt av Tore Stensrud, Laila-Iren Ødegård, Stian Olstad og Eva Kristenstuen. En markant politiker som Marit Rønningen står ikke på Aps liste foran neste kommunevalg.

Fremskrittspartiet har ikke levert liste til høstens valg i Nordre Land.

Artikkeltags