Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem som fikk talentstipend

Hvert år deler Totens Sparebank ut 150.000 kroner i stipend til talenter innen idrett, utdanning og kultur. Nå er det hvem av de 39 søkerne som fikk pene pengesummer.

– Gjennom stipendordningen vil banken markere at vi verdsetter talenter i vårt kjerneområde, og at vi ønsker å være en inspirasjonskilde for videre utvikling innenfor områdene kultur, idrett og utdanning. I år har det vært hele 39 søkere. Det har vært mange gode søknader. Den største andelen i år søknader kom fra idrett. Fordi det var så mange godt kvalifiserte søkere så har vi valgt å øke rammene på idrettsstipendet fra 50.000 til 90.000 kroner og spre det på noen flere, sier Geir Sindre von Schantz Nyborg i Totens Sparebank.

Talentstipendet ble opprettet i forbindelse med ungdoms-OL og ble første gang delt ut i 2015.

Idrettsstipend

Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda var en av tre som delte idrettsstipendet på 90.000 kroner. Skihopperen får 40.000 kroner. Svømmeren André Klippenberg Grindheim fra Ingeberg og golfspilleren Julie Boysen Hillestad får 25.000 kroner hver.

– Jeg synes det er utrolig stort å få et slik stipend. Jeg må bare rette en stor takk til Totens Sparebank som har valgt meg ut, sier hun.

Thea tok store steg mot verdenseliten sist sesong. Hun ble verdensmester for junior og var med på det norske laget som vant bronse under ski-VM. Hun går på NTG Lillehammer og sier at et slik stipend betyr mye for henne.

– Det koster å gå på skole og det koster å bo. Man får heller ikke tid til å jobbe når man er på landslag og mye på reise hele vinteren. På sommerstid er det også mange samlinger og Grand Prix-renn som gjør det vanskelig å ha sommerjobb. En slik sum vil gjøre at jeg får litt mer frihet til å satse på å bli enda bedre. Det betyr veldig mye for meg, sier Thea som er inne i siste fase av sitt andre år på NTG. Hopplandslaget er også i full gang med oppkjøringen mot neste sesong.

Kulturstipend til Skreia

Kulturstipendet på 30.000 kroner havnet også på Østre Toten. Det blir tildelt Kristian Løvland Haug fra Øverskreien. Han er et stort talent innenfor sitt felt som artist og låtskriver. Som den første fra Toten på mange år, er han i ferd med å fullføre kandidatstudiet i utøvende Improvisert musikk/jazz ved Norges musikkhøgskole. Et prestisjefylt studium som henger svært høyt i Norge.

– Juryen har stor tro på at årets stipendvinner vil nå langt, og være en god ambassadør for regionen. Ved å gi han Totens Sparebank sitt kulturstipend, ønsker vi å støtte han slik at han kan spille inn sitt debutalbum. Vi gleder oss til å høre mer av musikken hans i årene som kommer, sier juryen.

Utdanningsstipend

Utdanningsstipendet er også på 30.000 kroner. Det er tildelt Lisa Dyrud fra Raufoss. Hun studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Gjennom studieløpet sitt viser hun til gode resultater, i tillegg til at hun har engasjert seg i det studentdrevne rettshjelpstiltaket Jussbuss. Hun har også vært aktiv for å forsøke å sette medienes lys på problemer hun blir kjent med gjennom saksbehandlingen. Stipendet er bidrag til planlagt utveksling i Kina, er juryens begrunnelse.

Kommentarer til denne saken