De nye sangene er skrevet sammen med ektemannen Ernst Ravnaas, og tre av sangene fikk tekster som knyttet dem sammen til en kjærlighetstrilogi.

Utgivelsen «Trilogy» («Trilogi») slippes i sin helhet på engelsk den 20. mai og på norsk 3. juni.

Feirer kjærligheten

Vi har allerede fått sangene «I Rest My Eyes» («Jeg venter her») og «The Journey» («Reisen»). Etter slippet av den første sangen mottok Sissel enorm respons fra fans over hele verden som inspirerte dem til å skrive både engelsk og norsk tekst til alle sangene i trilogien. Nå blir trilogien komplett og den siste sangen har fått navnet «Home» («Hjem»).

Slik oppsummerer Sissel Kyrkjebø prosjektet:

– Den første sangen i trilogien beskriver savnet og lengselen etter sin kjære som er langt borte. Den andre sangen setter søkelys på hvordan lengsel og håp om gjenforening fører til beslutningen om å forlate den tilværelsen man har og kjenner, for å seile over havet til sin kjære, forteller Kyrkjebø.

– I den tredje låten beskrives hva som skjer når seilturen over havet er over. Møter den kjære opp, eller har han/hun funnet en annen, eller er det de hadde ganske enkelt historie? Jeg ønsket ikke en trist slutt på trilogien, så siste sporet «Home» ( «Hjem») skal være en feiring til kjærligheten og livet. Jeg bare elsker lykkelige slutter, sier hun med et smil.

Jubileum

Siden Sissel Kyrkjebø slapp sitt første soloalbum som 16-åring har hun oppnådd enorm suksess i både inn- og utland. I Norge blir hun omtalt som en nasjonalskatt og selv etter nesten fire tiår i bransjen holder hun seg stadig like aktuell.

I 2019 fylte hun 50 år og markerte jubileet med å slippe prosjektet «Reflections», som besto av 50 nyinnspillinger av tidløse låter som strekker seg fra 1920-tallet og fram til i dag.