Sissel er «big in Belgia» og premie under stor hornfestival

TIL BELGIA: Sissel Morken Gullord har mye å gjøre under  International Horn Society i Belgia denne uka.

TIL BELGIA: Sissel Morken Gullord har mye å gjøre under International Horn Society i Belgia denne uka. Foto:

Sissel Morken Gullord er hyret inn som et av toppnavnene under International Horn Societys store happening som foregår hele denne uka i Gent i Belgia.

DEL

Hornister fra hele verden er denne uka samlet i Belgias tredje største by for å høre og spille konserter, gå på kurs og snappe opp ett og annet triks som kan være kjekt å ha med seg videre i karrieren.

Privattime

En av dem som skal øse av sitt overflødighetshorn av kunnskap og erfaring under festivalen, er Sissel Morken Gullord som er invitert av International Horn Society som en såkalt «featured artists». Det betyr at hun vil få en framtredende rolle under hornuka i Gent, noe som innebærer mye jobb for hornisten fra Biri:

– Den største oppgaven er at jeg onsdag kveld holder en solokonsert i Miry Concertzaal der jeg skal sette publikum inn i en norsk sommernatts stemning. Tidligere på dagen skal jeg holde TEDxtalken min «A Frozen Magical Journey» og svare på spørsmål fra publikum, sier Sissel Morken Gullord som ikke legger skjul på at det er stas å bli invitert til Belgia:

– Det er en stor ære for meg å være invitert som en av hovedartistene, og det kjennes uvirkelig å bli satt pris på internasjonalt for den jobben jeg gjør av mine kolleger, sier Morken Gullord som legger til at de andre som kommer er solohornister fra de store orkestrene verden over, professorer, verdensstjerner med en stor bunke plateutgivelser bak seg og så videre.

Les også:

– I tillegg er jeg «premie» til en hornist som har vunnet et stipend og kan velge seg en privat spilletime med en av de «featured artists», sier Sissel Morken Gullord som naturligvis synes det er ekstra stas at vinneren valgte en time med henne.

Horn og symfoni

Siden hun er en del av programmet skal hun ikke konkurrere, bare formidle.

– Jeg skal framføre den musikken jeg gjør som er en blanding av sjangre som lokal tradisjonsmusikk fra Biri og Gjøvikområdet, egen musikk og norsk musikk. I Tillegg skal jeg både spille horn, bukkehorn, lur og både huie og synge forskjellig type musikk og fortelle historier om musikken underveis, sier hun og forteller at torsdag er hun solist med the Band of the Royal Belgian Guides, som er et over 80 mannsstort profesjonelt militærkorps.

– Der skal jeg urframføre et arrangement av «Fra Kvitraggen», som er et egenkomponert stykke for bukkehorn og symfonisk blåserorkester, sier hun som har mer på lager:

– Fredag er jeg dommer i finalen av den internasjonale naturhornkonkurransen, sammen med Teunis Van der Zwart, Todd Williams, Claude Maury og Jeffrey Snedeker.

Les også:

Nåløyet

Der ikke alle forunt å slippe igjennom nåløyet på en såpass stor happening, og Sissel Morken Gullord er glad for at hun ble plukket ut til å være en av festivalens stemmer:

– De ønsket seg meg på grunn av helheten i det jeg gjør, og det er utrolig moro, sier hun og avslutter på ekte sportsmaner:

– Skal gjøre mitt beste for å representere Norge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags