Gå til sidens hovedinnhold

Sinfoniettaen møtte Gjøviks kultursjef: Håper Musikk Innlandet kan bidra internasjonalt

Artikkelen er over 1 år gammel

Sinfonietta Innlandet håper Musikk Innlandet (MI), nylig vedtatt etablert på Gjøvik, kan bidra til å virkeliggjøre planer om internasjonal konsertvirksomhet gjennom Norsk Kulturråds satsing «Kreativt Europa».

Nyvalgt daglig leder i Sinfonietta Innlandet, Einy Langmoen, er entusiastisk når det gjelder mulighetene som ligger i at Gjøvik blir vertsby for Musikk i Innlandet.

I den anledning møtte hun nylig Gjøviks kultursjef, Anna Thorud Hammer, for å drøfte mulighetene MI åpner for. Langmoen mener mange av målene som er satt opp for MI sammenfaller med sinfoniettaens, nemlig å bidra til å styrke de profesjonelle musikkmiljøene i Innlandet.

Begeistret kultursjef

Kultursjef Thorud Hammer uttrykte på møtet stor begeistring knyttet til Sinfonietta Innlandets virksomhet.

– SI og miljøet orkesteret at sprunget ut av er basen og forutsetningen for musikkbyen Gjøvik, mener Hammer som har store forventninger til synergieffektene et samarbeid mellom SI og musikkregionen vil danne.

- Selv om sinfoniettaen er basert på musikere med klassisk utdanning, har orkesteret vært et slags Innlandets svar på Kork, med konsertinnslag av både visesangere, heavyrockere, jazzmusikere og tango, sier Langmoen.

NTNU

Langmoen synes det var særlig interessant å høre Thoruds tanker rundt mulighetene for å legge høyere musikkutdanning til Gjøvik via NTNU.

– Hvis dette virkeliggjøres, vil det bety en vitalisering av musikklivet i regionen og i Innlandet, mener Langmoen, og sier dette vil innebære at unge musikere fra Innlandet kan få utdannelse på høyt nivå uten nødvendigvis å måtte flytte langt. En slik satsing på NTNU vil tiltrekke seg lærekrefter som vil sette Innlandet på kartet som musikkregion.

Kommentarer til denne saken