Gå til sidens hovedinnhold

Sigrid (22) har fem styreverv – ansatte gamletrener’n som daglig leder

Styremedlem Sigrid Snuggerud fra Biri var ikke i tvil om sine anbefalinger da Byggteam skulle ansette daglig leder. Det måtte bli hennes tidligere skitrener John Arne Schjetne

For abonnenter

– Langrenn og orientering har vært mine idretter. Jeg kjenner John Arne godt fra han var treneren min i Redalen og senere Gjøvik skiklubb. Jeg hadde ingen problemer med å sitte i styret og godkjenne at han skulle bli daglig leder i Byggteam, sier Sigrid Snuggerud og smiler.

Byggtjenester

Den tidligere landslagstreneren i langrenn kommer fra stillingen som daglig leder i Fenix Outdoor Norge AS. Et firma som blant annet selger Fjällräven fritidsklær. Nå skal han lede Byggteam på Biri. Et relativt nyopprettet firma hvor Sigrids foreldre Sonja og Øystein eier 25 prosent av aksjene hver, mens Vetle Klethagen og Øyvind Gleditsch eier samme aksjepost.

– Byggteam leverer tjenester innen tømrer-, snekker- og rørleggertjenester. Mor har fungert som daglig leder, men det har hele tiden vært meningen å ansette daglig leder. Jeg tror John Arne vil være en veldig bra person i den stillingen, sier Sigrid, som er styremedlem i bedriften.

Gøy med styreverv

Ungjenta har ennå ikke fylt 23 år, men har allerede skaffet seg mye ledererfaring. Styrevervet i bedriften hvor foreldrene eier halvparten av aksjene er slett ikke det eneste hun er med og styrer. Jenta som ble nestleder i Gjøvik skiklubb som 16-åring og senere tok ledervervet var også involvert i ungdoms-OL på Lillehammer.

Hun har vært med på skiforbundets mentorprogram. Der hadde hun Rosenborgs Tove Moe Dyrhaug som mentor.

– Det var et bra program. Jeg var med Tove en hel dag da Rosenborg møtte Vålerenga og hvor statuen av Eggen ble avduket, sier Sigrid, som innrømmer at hun er Bodø/Glimt-supporter i fotball.

Nå sitter hun i følgende styrer:

  • Byggteam på Biri
  • Stolpejakten
  • Oppland skikrets
  • Nordby gårdsbarnehage
  • Langrennsgruppe for studenter i Gjøvik

Studerer og jobber

I tillegg sitter hun i ungdomsutvalget i Innlandet idrettskrets. På dagtid skriver hun bacheloroppgave i økonomi, ledelse og bærekraft og jobber 70 prosent stilling i Næringsbanken.

– Det er ikke noe problem med å få tiden til å gå, sier hun og ler.

Les også

Sigrid (19) styrer Gjøvik skiklubb

Sulten etter å lære om ledelse har hun hatt i mange år allerede.

– Jeg synes ledelse er gøy. Idrettsledelse er spesielt fascinerende. Man lærer veldig mye av å sitte i styrer og ha medbestemmelse, sier hun.

Sigrid er likevel tydelig på at hun er kritisk til hvilke verv hun sier ja til.

– Jeg sier ja kun fordi jeg har noe å bidra med, sier hun.

– Fantastisk

Jenter er mangelvare i ledelse innen idretten. Bare 28 prosent av idrettslagene i Innlandet ledes av kvinner, og andelen trenere er bare ti prosent. Det har Sigrid erfart.

– Jeg har blitt spurt om å ta styreverv siden jeg er kvinne. Når begrunnelsen for at de vil ha meg i styret er fordi jeg er kvinne, så blir det feil for meg. Hvis jeg skal si ja til å sitte i styret er det fordi jeg kan bidra med min kompetanse. Ikke fordi jeg er kvinne, sier hun bestemt.

Jon Arne Schjetne jobbet i mange år som landslagstrener i langrenn og synes det er flott at unge jenter som Sigrid trer inn i styrer og trenerroller.

– Som gammel dametrener, og med to døtre hjemme, er det helt fantastisk å se at unge jenter tør å stå fram, ta ansvar og gjennomføre på like vilkår som kara, sier Jon Arne Schjetne.

Spennende jobb

Han starter i sin nye jobb i juni. Byggteam skal ha lager og kontor på Spareland. Der skal også et elektrofirma og murerfirma inn i lokalene.

– Jeg var egentlig ikke på utkikk etter ny jobb da jeg fikk forespørsel om jeg ville være med på laget. Det år være med å bygge opp noe nytt fra starten av virket forlokkende. Det er egentlig noe jeg har drømt litt om, sier Schjetne, som sluttet som landslagstrener for kvinnelandslaget etter VM i Oslo i 2011.

Kommentarer til denne saken