Sian fikk nei til markering på 22. juli-plassen i Trondheim

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) får ikke lov til å holde en politisk punktmarkering på 22. juli-plassen i Trondheim lørdag 21. juli.

DEL

Det er Kirkelig fellesråd som eier minnestedet, og de har satt foten ned for en slik markering, melder Adresseavisen.

– Det er kort og godt fordi dette er et minnested, og vi gjør det av hensyn til ofre og etterlatte. Vi har også ofre med muslimsk bakgrunn i denne terroraksjonen. Dette er Kirkens grunn, og vi kan ikke akseptere en slik politisk markering på Kirkens grunn, sier Svein Willy Danielsen, leder av Kirkelig fellesråd i Trondheim.

Sian skriver på sine nettsider at de ser islam som en trussel mot Norges fred og frihet Lars Thorsen i Sian sier til Adresseavisen at de egentlig ville ha markeringen på Torvet, men det er under oppussing. Sian søkte dessuten først på datoen 30. juni.

Thorsen i Sian sier at de vurderer å klage.

– Vi er ikke ute etter å provosere noen, men vi har heller ingen ting med terroraksjonen eller ofrene å gjøre. Vi forholder oss til selve parken, og den er mer enn et 22. juli-monument. Det er en park, ikke bare et minnested, sier Thorsen

Ap-ordfører Rita Ottervik har tidligere sagt at det er uaktuelt å forby politiske markeringer på minnestedet etter 22. juli i Tordenskioldparken.

– Men jeg har også sagt at det skal være en åpen og inkluderende plass med respekt for mennesket. Det skal være et sted vi kan ta avstand fra ekstreme politiske og ideologiske holdninger og handlinger. Jeg oppfatter ikke at Sian er veldig opptatt av åpenhet, respekt og demokrati, sier ordfører Ottervik.

(©NTB)

Artikkeltags