En video av hendelsen viser at bilen med Sian-leder Lars Thorsen fra Jevnaker ble påkjørt flere ganger. Det skjedde kort tid etter at det som trolig var en koran, ble brent i et veikryss. Videoen viser at påkjørslene skjedde midt i trafikken på E6, og at flere andre bilister måtte kjøre unna for ikke å bli truffet.

Avisa Oslo har snakket med eieren av bilen som kjørte på Sian-lederen. Hun var selv i bilen under påkjørselen, og innrømmer at de kjørte på Sian-lederen med vilje, men hevder at de kjørte på han i selvforsvar.

– Han hadde spraya ned oss først, så det var selvforsvar, sier hun.

Det var fem personer i Sian-bilen. En av disse er kjørt til sykehus, mens de øvrige er fraktet til legevakta. Videoen viser at påkjørslene skjedde midt i trafikken på E6, og at flere andre bilister måtte kjøre unna for ikke å bli truffet.

Tok med seg utbrent bok

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederen. De var begge til stede i veikrysset der det som skal ha vært en koran som ble brent. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Det er store trafikale problemer i området etter ulykken.

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

– Kom med kniv

Thorsen sier til Avisa Oslo at ulykken skjedde etter en politisk markering som inkluderte koranbrenning.

– Når vi forlater stedet er det en bil som følger etter oss. Bilen kjører bak oss og prøver å dytte oss over ende, forklarer Thorsen.

Sian-lederen hevder personen som kjørte den andre bilen kom ut med en kniv i hånda etter hendelsen. Disse opplysningen er ikke bekreftet av politiet.

Les også

Inge våknet til dundring på døren og ubesvarte anrop: – Det slo meg at dette ikke er bra

Siktet

– Vi har all grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje, noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre bilen blir pågrepet og kjørt til arresten, skriver Oslo-politiet.

Innsatsleder Tore Barstad sier til TV 2 at bilføreren er siktet for forsøk på grov vold.

– Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen.

Sian-leder Lars Thorsen sier til VG at de var på vei fra en politisk markering der de hadde brent en koran.

Blir påkjørt flere ganger

Videobilder viser også at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.