Frifunnet for drapsforsøk mot politifolk etter skytingen på Roa

Motparter: Både aktor Thorbjørn Klundseter (t.v.) og forsvarer Stian Mæland anket tingrettsdommen.

Motparter: Både aktor Thorbjørn Klundseter (t.v.) og forsvarer Stian Mæland anket tingrettsdommen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lagmannsretten frikjente i dag den 32 år gamle tsjetsjeneren som tidligere i år ble dømt til sju års fengsel av Gjøvik tingrett, for drapsforsøk etter å ha skutt mot en polititjenestemann på Roa juni 2015.

DEL

(Hadeland) Det var på Shell-stasjonen på Roa på, at skyteepisoden skjedde en sommernatt i fjor.

Mandag ble tsjetsjeneren frifunnet i lagmannsretten.

Det er politiforum.no som melder dette.

Video ble bevis

Ifølge poliitiforum.no forklarte tiltalte hvordan han ville ha brukt våpenet hvis han ønsket å drepe tjenestemennene, for å underbygge sin forklaring på at han ikke ønsket å drepe. I tillegg viste videoopptaket fra bensinstasjonen der skyteepisoden skjedde, en annen situasjon enn det tjenestemennene har gitt.

Mannen ble selv skutt og skadet av politiet i den dramatiske pågripelsen. Han ble imidlertid dømt for overtredelse av straffelovens § 227 ved å ha forsøkt å hindre en tjenestehandling med trusler.

Strafferammen for dette er fengsel opp til seks år. I tillegg har bistandsadvokaten bedt om at lagmannsretten idømmer oppreisningserstatning. Straffeutmålingen er ikke klar.

Ble dømt til sju års fengsel i tingretten

Etter en biljakt skjøt gjerningspersonen mot politiet, som besvarte ilden og traff mannen. I tingretten ble han frikjent for drapsforsøk mot politimannen han ikke løsnet skudd i retning av, men dømt for drapsforsøk mot den andre politimannen. Nå er 32-åringen frikjent også for dette.

I tingretten ble manne dømt til sju års fengsel.

Dømt for ett drapsforsøk - frikjent for det andre

Sju år for drapsforsøk

Begge parter anker Shell-dom fra tingretten.

Artikkeltags