Etter mange år som økonom, journalist i VG og en sterk stemme i samfunnsdebatten, debuterte hun i 2019 med boka «Ut av skyggene – den lange vegen mot likestilling for innvandrerkvinner».

Boka ble med en gang sett på som en viktig utgivelse, ble kritikerrost og prisbelønnet, den vant blant annet Bokhandlernes Sakprosapris samme året. Med både kjærlighet, lojalitet og ærlighet skriver Majid om den første generasjon ikke-vestlige innvandrerkvinner som kom hit til landet på 1970-tallet, kvinner som levde på utsiden av samfunnet, langt hjemmefra, bortgjemt og glemt, samtidig fostret de opp en generasjon med døtre som i dag står fram med høy utdannelse og sterke stemmer.

Majid skriver med bakgrunn i egen familie, som datter av pakistanske arbeidsinnvandrere. Moren var av de første som kom fra Pakistan til Norge I 1973. Kvinnene var hjemmeværende, anonyme og ble sett på som uopplyste.

På tirsdagens PU-møte vil Shazia Majid ta oss med inn i denne 50-årige historien og sette lys på «hva har de tapt og hva har de oppnådd.»