Gå til sidens hovedinnhold

Westhagen forundret etter at Sp avviste Bygdelista i Gran

Artikkelen er over 6 år gammel

Gran Senterparti avviste sent torsdag kveld frieriet fra Gran Bygdeliste (GBL) om et samarbeid. Dermed er det fortsatt helt åpent hvem som skal styre Gran i de neste fire årene.

Ifølge en pressemelding fra ordførerkandidaten til GBL, Willy Westhagen, har partiet hatt flere møter med Sp i håp om å etablere en felles plattform.

«Vi har opplevd disse møtene som svært positive og konstruktive, og på det siste møtet var vi enige om de punktene som skulle ligge til grunn for samarbeidet. Vi var også enige om at det var noen saker der vi ville være uenige, og  begge parter var innforstått med at det ikke skulle gå ut over samarbeidet. Vi ventet bare på at denne plattformen skulle bli godkjent av Senterpartiet internt. Til vår forundring kom Senterpartiet tilbake seint torsdag kveld og meddelte at det ikke var aktuelt med noe samarbeid. Vi undersøker derfor mulighetene for å få til et samarbeid som ikke omfatter Senterpartiet», heter det i pressemeldingen.

Samler seg i dag

Westhagen sier til OA at GBL skal samles i dag for å se på andre samarbeidsmuligheter. Samtidig sier han at han er lei seg over at samtalene endte slik.

- Gran trenger et skifte. Vi må prøve å få det til, sier han.

Gran Bygdeliste er det største partiet i Gran etter valget med 33,3 prosent av stemmene. Ap fikk 32 prosent. Begge de to partiene får inn ni representanter i det nye kommunestyret. GBL ønsker neppe noe samarbeid med Ap. Dermed gjenstår Høyre og Frp, med til sammen fem mandater, som en mulighet for å danne et flertall i kommunestyret.

Kommentarer til denne saken