Gå til sidens hovedinnhold

Senterpartiet, ta et valg!

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Snart er det valg og vi skal velge hvilken retning og verdier vi ønsker kommunene skal følge de neste 4 årene.

For meg handler valg om demokrati, samfunnet vi lever i og hvordan vi forholder oss til den verden vi er en del av, og ikke minst verdier som vi skal bygge samfunnet på. Jeg tror at alle partier ønsker det beste for innbyggerne i vårt langstrakte og flotte land, og i vår flotte kommune Gjøvik. Jeg tror også at alle partier ønsker et godt samarbeid til det beste for Norge og for verden, bl.a. gode helsetjenester, skole, handelsavtaler, samarbeide om miljøarbeid og skape en mer rettferdig verden, med mindre krig, fattigdom og utenforskap. Det er hvordan de forskjellige partiene vil skape en god hverdag for alle, og løse de små og store utfordringene vi står ovenfor og som vi vet kommer, som er forskjellen. Og der er forskjellene store!

Senterpartiet kunne vært et aktuelt valg for meg. Siden leder i Senterpartiet, Torvild Sveen, ikke vil si hvem de vil samarbeide med i Gjøvik, etter valget er det helt uaktuelt å stemme på dem. Mine verdier samsvarer ikke med Høyre og Frp. Skulle Senterpartiet velge å samarbeide med dem, ville jeg hatt problemer med å tilgi meg selv for å ha gitt dem min stemme. Verdier burde være viktigere enn å ha makt. Vis hva dere står for, hvilke verdier som er viktig for dere! Ønsker dere å holde alle muligheter/retninger åpne, risikerer dere å miste potensielle velgere, fordi de fleste ønsker å vite hvilken retning man faktisk velger.

Det er snart valg, da må dere i Senterpartiet også velge hvem dere vil samarbeide med etter valget, slik at velgerne kan ta et valg på valgdagen! Godt valg!

E.A. Lund

Kommentarer til denne saken