Gå til sidens hovedinnhold

Senterpartiet og Høyre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlandet Høyre og fylkestingsrepresentant Gjertrud Nordal er bekymret for Senterpartiets holdning til tvangssammenslåing av kommuner og fylkeskommuner. Som Nordal vet godt, så var det ingen av fylkestingene i det gamle Oppland eller Hedmark som ønsket sammenslåing.

I «Samarbeidsavtalen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet for fylkestingsperioden 2019-2023» er det allerede i andre avsnitt skrevet: «Dersom det kommer initiativ fra Stortinget om oppløsning av tvangssammenslåtte fylker, skal fylkestinget på nytt ta opp og ta stilling til om det er ønskelig å reversere sammenslåingen av Hedmark og Oppland».

Det har ikke skjedd noe det siste året som skulle tilsi en annen holdning – ikke en gang Høyre-regjeringen har støttet den nye fylkesstrukturen med nye og flere oppgaver. Tvert imot – det strammes inn økonomisk – og allerede etter ett års drift kan vi slå fast at det var bedre økonomi i den gamle modellen enn i denne tvangspåførte Høyre-modellen.

La det ikke være tvil – Senterpartiet vil arbeide for tjenester nær folk og deler ikke Høyre sine lettvinte løsninger med å slå sammen og legge ned.

Kommentarer til denne saken