Til sammen 635 skoler har deltatt i de innledende rundene av Klassequizen, og dette er første gang et trinn fra Dokka ungdomsskole har nådd semifinalen i konkurransen. De tre elevene Julian, Karine og Magnhild fra 10. trinn vet allerede om de gikk videre eller ikke, men det er en strengt bevoktet hemmelighet.

– Det var en veldig morsom opplevelse å være med. Å få se hvordan de lager TV og å være med på en innspilling. Det var spennende å konkurrere på TV. Litt mer nervepirrende enn å konkurrere på radio, sier Karine Fosen Hasvold til Oppland Arbeiderblad.

Hun håper at så mange som mulig skrur på TV-en og får med seg programmet i kveld. Hun er selv en av de som skal se på.

– Det blir nok litt rart å se seg selv på TV, men det blir veldig morsomt også, sier Hasvold til OA.

Benker seg

Når semifinalen vises på NRK, lørdag kveld, skal til og med rektor Thorleif V. Willassen benke seg i spenning foran TV-skjermen.

– Det er et ekstremt høyt nivå på elevene som går videre fra de innledende rundene i denne quizen. Jeg skal selvfølgelig følge med på programmet og heie de fram. Jeg er veldig stolt av elevene, og det er spesielt at de har kommet så langt, sier Willassen.

Les også

Rina (21) fikk hjerneslag som 15-åring: – Kjente stor sorg over å ha blitt en jeg ikke ville være

Dyktige elever

Med seg til Oslo hadde elevene Gulbrand Thomle.

– Dette er dyktige, engasjerte og smarte elever som det er morsomt å undervise. De er de første fra Dokka som har kommet seg til semifinalen i Klassequizen og det er veldig morsomt. sier Thomle.

Han er imponert over hvordan elevene håndterte innspillingen i Oslo, hvor de holdt nervene i sjakk.

– Jeg vet om de går videre eller ikke. Det gjør elevene og. Vi har fått streng beskjed om å ikke si det til noen, så da må man bare følge med på TV, sier Thomle.