Always On Time imponerte voldsomt og vant Ove Wassbergs æresløp i Bergen lørdag. Dermed kunne Kjetil Helgestad ta med seg en diger sølvpokal, 60.000 kroner, laurbærkrans, oppdrettspremie og banerekord tilbake over fjellet til stallen på Starum.

– Stort

– Dette var fryktelig moro. Vi har vært snille med hesten og kjørt i rygg noen ganger, men jeg har kjent i trening i det siste at noe har vært på gang. I dag var hesten utrolig god. Det er stort å få det til slik i et så spesielt løp som dette. Ove Wassberg er en så stor person i norsk travsport at han denne uka ble valgt inn i «Hall of fame». Der er det bare storheter av folk og hester. Som Gunnar Eggen, Rex Rodny og slike, sa Kjetil Helgestad på vei hjem fra Bergen.

Beste tid i Norge

Vinnertiden er ikke bare banerekord på Bergen Travpark.

– Det er også den beste tiden gjort av noen norske hester i år. Det er stort, sa Helgestad.

Toten Travs strålende varmblodstraver in vane tro svært rask fra start, og kusk Tom Erik Solberg styrte resolutt til tet. Ferrari BR måtte pent nøye seg med «dødens» da kusk Per Oleg Midtfjeld prøvde seg i utgangen av første sving. Resten av løpet ble en fartsfull duell mellom Always On Time og Ferrari BR. Vinnertiden 10,9a/1600m er ny banerekord på Bergen Travpark.

– Disse to var langt foran de andre. Ferrari BB er en meget god hest og prøvde å komme forbi. Det klarte han ikke, sa Helgestad.

I tenkeboksen

Nå er han i tenkeboksen om Always On Time skal starte i Oslo Grand Prix om to uker eller gå løp på Leangen.

– Jeg har ikke sjekket om den er kvalifisert for Oslo Grand Prix enda, men det kan uansett hende vi velger å dra til Leangen. Det kan kanskje bli for tøft å gå et storløp som Oslo Grand Prix så tett innpå en slik prestasjon som i dag. Vi får se hva vi lander på, sa en fornøyd Kjetil Helgestad etter en vellykket tur over fjellet. Vel vitende om at det må mer til enn en «Ferrari BB» for å varmblodsekspressen på stallen til Toten Trav.