Carl I. Hagen ble vraket av nominasjonskomiteen i Oslo Fremskrittsparti, men har slett ikke gitt opp å bli nominert til Stortinget fra hjemfylket Oslo. Til Dagbladet sier 76-åringen, som allerede er nominert som førstekandidat for FrP i Oppland, at han regner med det vil komme benkeforslag på ham under nominasjonsmøtet i Oslo FrP 13. mars. Om så skjer, vil han takke ja til å stå på Oslo-lista, bak partileder Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde.

Det er bare å børste støv av det tidligere velbrukte uttrykket «Ingen vet hvor Hagen hopper». Politikeren finslipte i sine velmaktsdager teknikken å hoppe fra et standpunkt til et annet – og likevel komme godt fra det gjennom TV-ruta.

Mange av partiets kjernevelgere husker ham nok fortsatt slik, som den «vanlige manns» intense og insisterende forsvarer.

De siste årene har Hagen neppe økt oppslutningen blant yngre velgere, med fortsatt fornektelse av klimaendringene, og en Trump-vennlig linje som blant annet har syntes gjennom konspiratorisk innstilling til de redaktørstyrte mediene.

Like fullt var det tegn som tydet på at Fremskrittspartiets velgere i Oppland responderte positivt på at partiets «grand old man» plutselig kunne bli et av Opplands sendebud til nasjonalforsamlingen.

Selv har Hagen de siste månedene vært på flere møter og bedriftsbesøk i denne delen av fylket, for å gjøre seg mer kjent med de han potensielt skal representere på Stortinget. De politiske utspillene har så langt blitt møtt temmelig kjølig. Fra Beitostølen ble utspillet om behov for ei snøscooterløype karakterisert som «tøvete». Senest tok han til orde for en folkeavstemning som rådende for spørsmålet om sykehusstrukturen i Innlandet.

Men aller helst vil Hagen altså på Stortinget for Oslo. I fall han skulle vinne en kampvotering i Oslo, bør Hagen av respekt for velgerne si fra seg førsteplassen i Oppland. For selv ikke Carl I. Hagen bør kunne ri to hester helt til Eidsvolls plass, selv om det er teoretisk mulig.

Da rykker totningen Lars Rem opp som ny toppkandidat for et parti som de siste årene har vært preget av indre stridigheter også lokalt.