Selger og kjøper Betonmast for 2 milliarder

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen og administrerende direktør Jørgen Evensen i Betonmast går sammen om å kjøpe Betonmast.

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen og administrerende direktør Jørgen Evensen i Betonmast går sammen om å kjøpe Betonmast. Foto:

AF Gruppen kjøper Betonmast sammen med ledelsen i Betonmast

DEL

Det er AF Gruppen og ledende medarbeidere i BetonmastHæhre som har inngått en avtale med styret i BetonmastHæhre.

Gruppen kjøper 100 prosent av aksjene.

Kjøpet er betinget godkjenning av generalforsamlingen i BetonmastHæhre som er planlagt gjennomført den 16. september. Aksjonærer som representerer 66 prosent av aksjene i BetonmastHæhre har forpliktet seg til å stemme for transaksjonen.

– Betonmast har hatt en formidabel vekst siden oppstarten i 2006 og er et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere og ledelse, spennende prosjekter, sterk vekst, god lønnsomhet og solid ordrereserve. AF Gruppen har et langsiktig og industrielt mål med eierskapet, og vi har som intensjon å være en aktiv eier.

Betonmast har hatt en eventyrlig vekst siden oppstarten og har nå 16 datterselskaper. Totalt i fjor omsatte konsernet for svimlende 7 milliarder og er stadig i vekst. Konsernet har rundt 1000 ansatte og leverte et driftsresultat på 217 millioner i fjor.

Det er eiestrukturen i selskapet som nå endres. Selv om AF Gruppen kommer inn som hovedeier sitter fortsatt ledelsen i Betonmast på en betydelig eierandel.

– Med vår inntreden håper vi å kunne tilføre kompetanse og innsikt som kan bidra til å øke verdiskapingen i selskapet på kort og lang sikt. Vi mener at dette er en veldig god løsning for selskapet, medarbeiderne og kundene, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Prosjektporteføljen i Betonmast-konsernet omfatter alt fra større boligprosjekter til nærings- og offentlige bygg.

Artikkeltags