Totning delte overgrepsbilder på Twitter

Totning avga uforbeholden tilståelse i retten.

DEL

I løpet av en snau uke i fjor sommer delte en mann fra Toten 86 bilder og 9 videoer som viste overgrep mot barn eller som seksualiserte barn. Det gjorde han via to Twitter-kontoer, framgår det av en fersk dom i Gjøvik tingrett.

Da politiet ransaket bopelen hans to uker senere, fant de til sammen 913 bilder og 29 videoer med tilsvarende innhold på ulike lagringsmedier.

Den unge mannen avga en uforbeholden tilståelse da saken kom opp for retten sist uke, og har fått en såkalt tilståelsesdom etter forenklet behandling. Straffen er satt til fengsel i fem måneder, i tråd med påtalemyndighetens forslag.

Påtalemyndigheten og retten begrunner straffen med at siktede skal svare for «planmessig å ha oppbevart og delt bilder og filmer». Selv han bare utførte deling i en uke, beskriver de det som «klart meget straffverdig».

Siktede har fått noe strafferabatt for tilståelsen og for at saken har hatt en liggetid på ni måneder hos påtalemyndigheten.

Twitter – som siktede brukte til å dele det ulovlige materialet – er et gratis nettsamfunn. Det har en mikrobloggtjeneste som lar medlemmene sende og lese oppdateringer. Ifølge det brukerstyrte nettleksikonet Wikipedia har Twitter over en halv milliard aktive medlemmer på verdensbasis.

Artikkeltags