– Vi har en klar målsetting om å spille kvalifisering for opprykk til eliteserien. Da må vi spille bedre enn dette.

Det var trener Patrik Bäärnhielms dom etter at Gjøvik Hockey reiste hjem med seier og tap mot Haugesund.

– Vi har mange nye spillere på laget, og det vil ta litt tid før de finner plassene sine. Derfor har vi mye å gå på som lag, fortsetter Gjøviks hovedtrener.

Mens det ble 5–3 seier etter to seine mål i lørdagens kamp, kom Gjøvik veldig dårlig ut i søndagens oppgjør og tapte 1–4 – fortjent, ifølge Bäärnhielm.

– Vi hadde flyt i lørdagens kamp, med bra keeperspill, vi var gode i undertall og var effektive framover. Men heller ikke da spilte vi superbra. I dag fikk vi en tøff start. Selv om vi hadde snakket om hva vi skulle gjøre på forhånd, skjedde det motsatte ute på banen.

I ledelsen

Selv om hjemmelaget vant skuddstatistikken 39-31, var det Gjøvik Hockey som stakk av med alle poengene i lørdagens match.

En god Alexander Johansson bakerst hos Gjøvik holdt hjemmelaget til tre mål, mens Alexander Thomas og resten av laget gjorde jobben framover.

De ti første drøye ti minuttene var tamme. Til tross for det kom utvisningene på løpende bånd, og i Gjøvik sitt tredje overtall drøyt fem minutter før pause sendte Alexander Thomas bortelaget i ledelsen.

Midtperioden åpnet på samme måte som den første. Sju minutter inn i perioden kom utlikningen for hjemmelaget, da en puck ble slengt på mål fra blålinja med folk foran mål. Dermed skled pucken forbi alle, inkludert Gjøviks målvakt Alexander Johansson, og lagene vare like langt.

Rotete kamp

Haugesund var et hakk eller to bedre enn Gjøvik etter utlikningen, og i spill fem mot fem drøyt tre minutter før pause fikk hjemmelaget uttelling. Gjøvik svarte under ett minutt senere, og nok en gang var det Alexander Thomas som scoret Gjøviks mål.

Kampens femte mål lot vente på seg. Haugesund var det førende laget i en fortsatt rotete kamp, men det var Gjøvik som scoret det neste målet, da Cristopher van Doorn satte inn 2–3 alene med keeper. Gleden ble kortvarig for Gjøvik, da hjemmelaget utliknet et drøyt halvminutt senere.

Hjemmelaget pådro seg en utvisning kun 20 sekunder senere, og Gjøvik fikk spille overtall. Der kriget Olle Vennström inn 3-4, til enorm jubel hos Gjøvik-laget.

Haugesund jaktet utlikning, tok etter hvert ut keeper, og var svært nære å utlikne, men fikk ikke pucken over streken i periodens siste minutt. I stedet satte Roni Hermonen 3–5 i det tomme Haugesund-målet.

Drømmestart

Haugesund fikk en drømmestart på søndagens kamp og satte 1–0 allerede etter 13 sekunder. Den gode starten bygde de videre på, og var det beste laget de første 5–6 minuttene, og etter drøyt sju minutter doblet hjemmelaget ledelsen sin.

Gjøvik så friskere ut de første par minuttene av midtperioden, men litt før det var spilt to minutter måtte de ta turen i utvisningsboksen, og hjemmelaget fikk tilbake initiativet i kampen.

Gjøvik red av både den og enda en utvisning, men midtveis i perioden kunne allikevel Haugesund øke til 3–0. Minuttet senere økte de til 4–0 på straffeslag, og det begynte å se tungt ut for et Gjøvik-lag som ikke hadde hatt noen god dag så langt i Haugesund.

To minutter senere reduserte Christopher Molthe van Doorn for Gjøvik i overtall, litt ut av ingenting.

Dette ga litt ny liv til et Gjøvik-lag som så bedre ut i minuttene etter målet, men som ikke klarte å få flere pucker i mål før kampen var over, til tross for flere gode muligheter. Selv ikke i spill fem mot tre klarte Gjøvik å få uttelling.

På femteplass

Gjøvik Hockey er nå på femteplass, to poeng bak Nidaros på fjerde og siste kvalifiseringsplass – men har til gjengjeld fire kamper til gode.

Førstkommende søndag kommer den suverene serielederen Narvik på besøk til Fjellhallen. Da får vi en skikkelig pekepinn på hvor Gjøvik Hockey står.

De to utsatte kampene mot Narvik, som skulle vært spilt for to uker siden, er satt opp i februar.