På den andre konkurransedagen med kombinert under junior-VM stemte alt for Østvold. Han hoppet godt og gikk fort i sporet. I langrennet var han først ut av de fire norske. Totningen startet først og vekslet videre i tet, og Norge bare fortsatte å holde seg foran.

Dermed ble 18-åringen for første gang verdensmester og av de historiske vinnerne av miksstafetten. Det er aldri før blitt arrangert junior-VM-stafett med to av hvert kjønn.

– Morsomt å gå med jentene, det er ikke så ofte det skjer, men forberedelsene er ikke noe annerledes. Veldig stas at det endte med seier, sier Sebastian.

Like store

Tidligere i vinter ble utøveren fra Lensbygda Sportsklubb gullvinner i miks-konkurransen og bronsevinner i kombinert på ungdoms-OL.

– Hvordan rangeres medaljene?

– Mesterskapene er like store for meg.

– Det går særs bra ...

– Jeg har gode trenere og rådgivere, sier han.

– Sebastian har lært seg å bli en smart idrettsutøver og er blitt god til å prestere, sier trener Carlo Brömel, som følger opp Østvold både under junior-VM og i det daglige i Oslo, hvor Østvold er elev på et idrettsgymnas for andre året på rad.

– Sebastian suger til seg kunnskap og lærer av de beste. Han er så bevisst på hva som skal gjøres. Han er på vei til å bli en 24-timersutøver, sier Brömel.

Glad i å trene

Far Espen Østvold sier følgende: – Han har mål, om hva han ønsker å oppnå, er glad i å trene og hater å være nummer to,

Hver dag blir det en til to treninger.

På junior-VM er konkurrentene opptil et par år eldre, men selv med fall ble han nummer sju individuelt onsdag. Søndag skal han igjen konkurrere når junior-VM avsluttes med lagkonkurransen med fire gutter på laget.