Tidligere i vinter ble utøveren fra Lensbygda Sportsklubb gullvinner i miks-konkurransen og bronsevinner individuelt på ungdoms-OL. Under junior-VM kjemper 18-åringen med opptil to år eldre konkurrenter, men det stopper ham ikke.

Sebastian Iå det individuelle rennet gikk det helt supert fram til en knapp kilometer før mål på den første konkurransen. Da falt totningen på grunn av at en konkurrent kom inn i ham.

– Jeg hadde veldig god glid på skiene og var i ferd med å gli fram til tetposisjon blant de fire jeg lå sammen med, sier Sebastian

Fire løpere kjempet om bronsen. Den endte ikke hos Lensbygda-utøveren. Første tapte han mye tid på fallet. Så stivnet stortalentet.

Rimelig lei seg

Østvold skled rolig i mål på sjuendeplass, gikk rolig bort til utstyret, kastet stavene i bakken og var tydelig lei seg. Lederne prøvde å trøste før han tok en skitur for seg selv.

– Sebastian presterte fantastisk bra, sier trener Carlo Brömel.

Den målbevisste kombinert-utøveren ble nummer tre i hopprennet og var med i bronsekampen til rett får målgang på den ti kilometer lange langrennsdelen.

– Jeg tør ikke å si at jeg skulle tatt bronsen, men jeg skulle ha prøvd det jeg kan.

– Det ble uansett et sterkt renn?

– Hoppingen var bra. På langrennet gikk det i grunn bedre etter hvert fram til jeg falt.

Nye medaljesjanser

2002-modellen har trolig to nye medaljesjanser under junior-VM. Prestasjonen onsdag tyder på at han vil være en av to gutter på Norges lag i mikskonkurransen fredag hvor det er to av hvert kjønn. Søndag er det stafett.

Om Norge i resten av mesterskapet mangler sin aller beste utøver, onsdagens verdensmester Jens Ole Oftebro fra Bærum, siden han skal være med på verdenscup i Holmenkollen, blir det lag som bør kunne kjempe om gull.

Søndag avsluttes junior-VM med stafetten.