Gå til sidens hovedinnhold

Se bilder: Skolen på Reinsvoll skal rives – i ventetiden er vandalene på ferde

Det er svømmebassenget som gjør at gamle Reinsvoll ungdomsskole fremdeles står.

For abonnenter
(Toten Idag)

Ikke bokstavelig talt, men siden bassenget er slokkevann for Reinsvoll, er dette grunnen til at rivingen ikke er igangsatt.

– Sivesind vannverk leverer ikke slokkevann, kun vann til forbrukere., forklarer eiendomssjef Ole Petter Bergersen i Vestre Toten kommune. Sammen med driftsleder i eiendomsavdelingen, Per Even Sveum, viser han fram de forlatte rommene på ungdomsskolen. Skjønt, helt forlatte har ikke rommene fått være.

Bruker tid på utrykninger

Bergersen og Sveum forteller om telefoner lørdag kveld og utrykninger på grunn av knuste ruter og uvedkommende inne i bygget. Men ingen har blitt tatt på fersk gjerning. Forholdene er anmeldt. Nå håper Sveum og Bergersen at de ubudne gjestene vil holde seg unna.

– En ting er at det tar tid, men det er risiko for at de som kommer seg inn på skolen skader seg, sier Bergersen og viser fram en knust rute. Skarpe glasskår står igjen i vindusramma. Skulle noen komme borti dem, er en kuttskade kort vei unna.

– Dette er timer vi kunne ha brukt på drift av de bygningene vi tross alt skal ha med videre, sukker Sveum og Bergersen oppgitt. I desember har ubudne gjester igjen vært på ferde etter en stille periode.

– Vi har brukt rundt 20.000 kroner på plater foran knuste vinduer, opplyser Ole Petter Bergersen. Å dekke alle vinduene på den gamle, forlatte ungdomsskolen ville koste i størrelsesordenen 100.000, mener han.

Bildeserie

Se bildene: Hærverk på Reinsvoll ungdomskole

– Skal skolen rives?

– Den er vedtatt revet. Det skjer neppe i år. Å skulle ha annen aktivitet i bygningen, ville i følge plan- og bygningsloven være som en hovedombygging å regne, og det betyr at ventilasjonsanlegg og lignende må opp til gjeldende teknisk standard, forklarer Bergersen.

I mellomtiden, innimellom at politiet trener i bygget, knuses altså ruter, kommuneansatte rykker ut, og stadig flere ruter dekkes av finérplater.

Kommentarer til denne saken