Røde Kors og Norsk Folkehjelp er med for å søke i strandkanten ved Helgøya. Strandsøket kommer til å bli utvidet til Gjøvik- og Hamar-sida. Klokka 11.15 er fortsatt hverken båten eller båtføreren funnet. To politihelikopter er med i søket, og politiet leder søkearbeidet.

– Vi leter etter en hvit båt med oransje stripe på siden og en knall rød kalesje. Båten er en Bayliner Arriva 20 fot. Sjåføren er en mann i 40-åra fra Ringsaker. Han snakket med sine pårørende natt til søndag, og fortalte da at han hadde motorstopp på båten i nærheten av Helgøya, sier Atle Bernhoft von Obstfelder.

Leteaksjon

Da politiet fikk melding om den savnede båtføreren søndag kveld, satte de i gang en redningsaksjon. Redningsselskapet har søkt med Mjøsvekteren og et redningshelikopter fra Rygge har søkt langs store deler av Mjøsa. Nå utvides søket til strandkanten.

– Vi har ikke funnet noen båt i drift, sier von Obstfelder til OA.

Ifølge reporter Gaute Freng er det foreløpig stille ved selve brygga på Helgøya.

Lars Magne Furulund fra Nes Røde Kors Hjelpekorps opplyser at de foretar et grovsøk nå og at leteaksjonen skal trappes opp.

Flere aksjoner

Det har vært flere leteaksjoner på og langsmed Mjøsa i sommer, og flere drukningsulykker. Senest den 22. juli, da en eldre kvinne ble funnet død ved Bondelia strand i Gjøvik.

Kvinne funnet død i Mjøsa ved Bondelia

En mann i 70-årene druknet i marinaen i Gjøvik i forbindelse med fiske. I mars ble Per Andreas Steiro Frøiland funnet død etter at han la ut på en kajakktur på Mjøsa.