Det var en turgåer som fant mannen. Han var ved bevissthet og er tatt hånd om av helsevesenet. Han var savnet i mer enn 14 timer før han ble funnet.

Søket etter mannen ble startet lørdag kveld. Søket fortsatte med uforminsket styrke gjennom søndagen. Like før middag ble han funnet av en turgåer.

– Han ble funnet i et lite skogsområde mellom bassengparken og Hunn kirke klokka 11:55, sier Øyvind Bakken ved Innlandet politidistrikt.

– Mannen var ved bevissthet og er tatt hånd om av helsevesenet, legger han til.

Ifølge politiet var mannen kald, men tilsnakkende og hans helsetilstand var etter forholdene god.

Politiet takker for hjelpen fra frivillige mannskaper i letearbeidet, og melder at leteaksjonen nå er avsluttet.

Ba om hjelp

Mannen har demens, og den siste sikre observasjonen av mannen før leteaksjonen ble iverksatt var i nærheten av hans hjem på Tranberg klokken 19:30 lørdag kveld. Politiet mottok flere tips i saken, men ingen som gjorde at de har endret søkeområde.

Politiet ba søndag om hjelp fra publikum. Beskjeden fra politiet gikk ut til alle i Gjøvik by, samt i områder nord for byen.

– Vær snill og sjekk deres egen eiendom. Sjekk uthuset, garasjen, hagen og boden. Om det er et sted på din eiendom hvor en person kan oppholde seg så er det fint om dere sjekker, var oppfordringen fra Øyvind Bakken i ved Politiet i Innlandet.

Da hadde leteaksjonen allerede pågått lenge.

– Vi søker med utgangspunkt i hans bolig, i Nordbyen, i tilstøtende områder og i Gjøvik by, sier operasjonsleder Per Solberg.

Søk gjennom natta

Ifølge operasjonsleder Per Solberg har mannen vært savnet siden 19.30 lørdag kveld. Søkene etter mannen foregikk med uforminsket styrke gjennom natten og utover søndagen.

– Vi har hatt 50 personer ute, og har nå gjort et mannskapsbytte. Vi har kalt inn sivilforsvaret, og skal fortsette søkene utover dagen, sa Per Solberg tidlig søndag.

Blå jakke

Politiet gikk ut med en beskrivelse av mannen og ba om henvendelser dersom noen observerer noen som passer beskrivelsen. De frigjorde også et bilde av mannen de lette etter.

– Vedkommende er 175 centimeter høy, har grått hår, iført mørke klær, opplyser politiet.

Blant annet skal han trolig ha på seg ei mørk boblejakke. Politiet beskriver det også som at han kan være lit «skeiv» i ganglaget.

Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Røde Kors bistår i søket, opplyser politiet. Selv har de mannskaper ute, helikopter i lufta og leder leteaksjonen.