Savnet mann funnet i koie: – Han var sterkt nedkjølt

AVBLÅST: Politiets innsatsleder Morten Norland kunne like før klokka 11.30 søndag morgen avblåse leteaksjonen, etter at den savnede var funnet.

AVBLÅST: Politiets innsatsleder Morten Norland kunne like før klokka 11.30 søndag morgen avblåse leteaksjonen, etter at den savnede var funnet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen var tynnkledd da han forlot en privat sammenkomst i Vest-Torpa natt til søndag. Like etter klokka 11 søndag morgen ble han funnet.

DEL

– Det var rundt 10 minusgrader i området på det tidspunktet så derfor valgte vi å sette i gang en leteaksjon, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til OA klokka 07.25 søndag morgen.

Politiet mottok savnetmeldingen klokka 01.47 natt til søndag.

Var bevisst

Store letemannskaper ble satt i sving og søndag formiddag ble mannen funnet i ei koie, rundt tre kilometer nordøst fra sist han ble sett en halv time etter midnatt.

– Han var sterkt nedkjølt, og helsetilstanden er foreløpig uavklart. Han var bevisst og blir sendt til Gjøvik sykehus med politihelikopter, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til OA like før klokka 11.30.

Klokka 12.45 opplyser Svarstad at mannen ble sendt videre til Ullevål sykehus. Der var det ikke mulig å få ut opplysninger om mannens tilstand søndag.

LETEAKSJON: En større leteaksjon ble satt i gang da en mann ble meldt savnet etter en fest i Vest-Torpa lørdag.

LETEAKSJON: En større leteaksjon ble satt i gang da en mann ble meldt savnet etter en fest i Vest-Torpa lørdag. Foto:


Det var en privatperson og kjentmann som på eget initiativ sjekket koia og fant den unge mannen, som er rundt 20 år. Da var klokka rundt 11 søndag formiddag, ti og en halv time siden mannen sist ble sett.

Større område

Letingen pågikk i et større område rundt Ulsjøen, mellom Vest-Torpa og Aust-Torpa.

– Det er mange som av forskjellige årsaker ikke kommer hjem fra fest som avtalt, uten at politiet nødvendigvis blir innkoplet. Men når det var såpass kaldt som i natt valgte vi å sette i gang en leteaksjon, sier Svarstad.

«I forbindelse med leteaksjonen er det en del frivillige som ønsker å bidra i letingen. Politiet ber frivillige avstå fra dette foreløpig, da politihelikopter er i søk og det ønskes minst mulig bevegelse i terrenget», meldte politiet søndag formiddag.

Mannen ble også etterlyst på Facebook-siden til Landsbyen Dokka.

Artikkeltags