Gå til sidens hovedinnhold

Hyllest til en eksmann

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har lyst til å dele en historie fra min vennekrets. Min venninne har to barn med sin eksmann. De ble skilt for ca. 10 år siden. I disse ti årene har hun hatt omtrent 90 prosent av omsorgen. Hun har fulgt opp barna på best mulig måte og vært der som mamma i tykt og tynt. Det er ikke ulikt mange andre fraskilte foreldre som også har hovedomsorgen. Mye jobb, ansvar og utfordringer, men mest glede. Hovedfokuset og målet er at barna skal vokse opp til selvstendige og gode mennesker.

Min venninne har gjennom alle ti årene har fått ros, anerkjennelse og «oppbacking» av sin eksmann, barnas far. Han skriver ukentlige meldinger eller ringer og spør hvordan barna har det, om hvordan hun har det, og om han kan bidra med noe (hjelp i hverdagen, økonomi) Han skriver ofte at han setter stor pris på henne som har tatt et så stort ansvar for barna hans. Han viser ydmykhet for oppgaven hun står i, og han gir henne forståelse når hun er oppgitt, sliten og lei seg, og at han vet at han slipper å ta de «tøffe» takene med grenser og rutiner. Jeg ser at det gir denne mammaen motivasjon og er med på å gjøre henne til den gode mammaen hun er.

De har begge nye familier på hver sin kant, men det er rørende å se hvordan denne pappaen er sitt ansvar bevisst og som heier på mammaen som tar den store jobben. Nå er barna jammen meg blitt to flotte ungdommer, og selv om eksmannen er lite til stede fysisk, sier min venninne at han har deltatt på en måte som har skapt god grobunn for henne og barna med sin unike ydmykhet for mammaoppgaven og forståelse for hvilken jobb det er å ha barn. Jeg deler fordi det er viktig å vise at det også er mulig å samarbeide godt om den ene parten er lite til stede i et foreldreskap. Når ga du din eks (mann eller kone) ros og anerkjennelse for den store jobben de gjør?

Else

Kommentarer til denne saken