Samling i ØTS: «Totens aller tøffeste»

Klare til start i Totenvika: Fra venstre Tobias S. Hansen, Eskil Fauchald, Olav Inge Klette, Ida Holmstad, Peder Engen, Hedda Magnussen, Martine Dyste, Sander Østensen og Magnar Hagen.

Klare til start i Totenvika: Fra venstre Tobias S. Hansen, Eskil Fauchald, Olav Inge Klette, Ida Holmstad, Peder Engen, Hedda Magnussen, Martine Dyste, Sander Østensen og Magnar Hagen. Foto:

Av

Østre Toten Skilags treningsgruppe for alderen 13-16 år arrangerte «forflytningssamling» denne helga. Dette er en samling der opplegget er hemmelig, utøverne får kun vite hva de skal ha med seg og hvor de skal møte opp.

DEL

28 spente utøvere og enda flere spente foreldre møtte opp i Totenvika fredag ettermiddag. I god 71-grader Nord stil ble det delt inn i lag: Lag Nord, Lag Sør, Lag Øst og Lag Vest.

Det var sykkel de skulle bruke på første etappe. Resten av utstyret ble lastet opp i lagsbiler da starten gikk. Med sporing på hvert lag kunne ledere og foreldre følge med på hvor lagene befant seg. Fredagen endte i lavvoer ved Hersjøen, der de tøffeste tok seg en dukkert før det ble grilling foran bålet.

Kanopadling

Lørdagen startet med kanopadling før det igjen ble bruk for sykler. Neste post var Hurdal alpinsenter og videre til Hurdalsjøen der syklene ble byttet ut med rulleski. Nytt kart ble delt ut, og nå gikk turen videre mot Totenåsen og Høversjøen. Rulleski ble byttet ut med sykler og ny post ble delt ut – Torsætra.

Karoline Røstøen, i midten Magnus Moe Hagen og bak Sivert Borgen i kanopadling på Totenåsen.

Karoline Røstøen, i midten Magnus Moe Hagen og bak Sivert Borgen i kanopadling på Totenåsen. Foto:

Etter mange høydemeter på sykkel ankom lagene Torsætra, og alle var like spente på hva som nå skulle skje. «Skal vi til Rausteinshytta?», spurte en av utøverne. Og ja, ganske riktig. Neste oppgave var å pakke sekk med sovepose og overnattingsutstyr og komme seg opp til Toten-Trolls nybygde hytte på Totenåsen – 2,5 kilometer og 330 høydemeter.

Rulleski sto selvfølgelig på programmet for ungdommene i ØTS.

Rulleski sto selvfølgelig på programmet for ungdommene i ØTS. Foto:

«Kult», sa en 15-åring. «Da skal vi sikkert overnatte der oppe».

Og ganske riktig – hele gruppa gikk til topps og fikk være de første som overnatter på den nye og flotte Rausteinshytta. Det var stor begeistring blant utøverne da de kom opp og fant ut at her kunne de få sove på madrass, ta en dusj og gå på «ordentlig» do.

Tåke og regnvær

Søndag morgen var det tett tåke og striregn. Skepsisen ble stor blant utøverne – «hvordan skal vi finne veien videre i dette været? Vi er ikke så god til å orientere».

Kartet ble studert nøye for å finne fram til neste post på forflytningssamlinga.

Kartet ble studert nøye for å finne fram til neste post på forflytningssamlinga. Foto:

Starten ble utsatt noe, og etter hvert letter tåka og regnet avtok. Nye kart ble delt ut da utøverne skulle gå på beina til Kronborgsetra og videre til Stange skole. Der ble det byttet til rulleski, skøytet videre til Bilitt og derfra på nytt kart videre til Stenberg og Grønlandssletta.

«Jeg tror vi skal til Karidalen», sa en av 13-åringene. Og det viste seg å være riktig, for på Stenberg fikk de nytt kart som viste at de skulle ta seg på beina til Karidalen der foreldre sto klare med grillmat til hele gjengen.

En imponerende innsats fra både utøver og foreldre som viser at det er stor entusiasme og glede i klubben. Med 15–20 timer konkurransefart og 100 km forflytning i kroppen på tre dager var det mange som sov godt natt til mandag.

Ja, dette er kanskje «Totens aller tøffeste».

Klare fra avmarsj fra Rausteinshytta: Fra venstre Marcus Bakkely, Even Bakke,Elias Almsbakken, Vilde Vigerust, Hanna Lerche Fodstad, Ida Ewild, Thomas Magnussen, Magnar Hagen og Håvard Tosterud.

Klare fra avmarsj fra Rausteinshytta: Fra venstre Marcus Bakkely, Even Bakke,Elias Almsbakken, Vilde Vigerust, Hanna Lerche Fodstad, Ida Ewild, Thomas Magnussen, Magnar Hagen og Håvard Tosterud. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags