Elbilkveld på Gjøvik

Av
DEL

Innsendt:Elbilen er klima- og miljøpolitikkens «lavthengende frukt». En elektrisk bilpark reduserer både globale klimagassutslipp og lokal, helsefarlig luftforurensing. Gjøvik kommune har gjort mye riktig for å legge til rette for omlegging til elbiler, blant annet med mange ladepunkter i sentrum. Likevel gjenstår mye for å få en stor omlegging til elbil blant folk på Gjøvik.

På landsbasis nærmer antallet elbiler seg 200 000, og i september var nær halvparten av nybilsalget elektrisk. Innen 2025 skal hele nybilsalget være utslippsfritt. Innlandet og Gjøvik henger litt ennå litt etter, men Elbilforeningen har tenkt til å gjøre noe med dette!

Mange snakker om reddeviddeangst, og tilgang til effektiv lading kan være utfordrende for mange. Derfor arrangerer Mjøsen og omegn elbilforening i samarbeid med Gjøvik kommune et åpent informasjonsmøte om elbiler og elbillading i Gjøvik Rådhus den 6. desember 2018, klokken 1700-1930. Det midlertidige rådhuset ligger i Øvre Torvgate 26.

Program:

1.Velkommen til samlingen. Kort presentasjon av den lokale elbilforeningen og elbilutviklingen i Innlandet v/Eivind Falk, Mjøsen og omegn elbilforening.

2.Velkommen til Gjøvik kommune. Litt om kommunes tilrettelegging for elektrisk mobilitet v/Bjørnar Kruse, Gjøvik kommune.

3.Kort om elbiler og deres utbredelse v/Erik Lorentzen, Norsk Elbilforening.

4.Lading av elbiler v/Erik Lorentzen, Norsk Elbilforening.

5.Spørsmål og diskusjon. Ordstyrer: Jørgen Galtestad, Mjøsen og omegn elbilforening.

Artikkeltags