Da stiftelsen Rettferd for taperne markerte sitt 25 års jubileum på Gjøvik 15.september, deltok også tidligere stortingsmann, Åge Hovengen, Vestre Slidre. Han er det eldste medlem i taperforeningen med sine snart 91 år.

Åge Hovengen var med å starte foreningen i september 1993, og har vært et trofast og meget aktivt medlem i taperforeningen. Takket være nettopp denne personligheten fra Valdres, så har taperne en varm og meget solid støtte i han.

Desverre ble han for noen år siden utsatt for et hjerneslag, og har mistet talegavene sine, og det må være beinhardt for Åge. Det er jo umulig å snakke med han Åge i telefonen lenger, og nettopp telefonen har jo vært et svært viktig hjelpemiddel i hans vide virksomhet.

Han har bestandig likt å snakke med folk, uansett hvor han traff folk, og det må føles som et voldsomt tap fora han, at han har mistet talegavene sine, denne snakkeglade valdrisen!

Stiftelsen Rettferd for taperne har hatt betydelig og stor støtte i Åge Hovengen.

Det var en stor glede at han kunne møte opp på jubileet i September, og det var han, Knut Korsæth og Inger Enger som preget møtestarten for denne omfattende foreningen. Alle tre deltok i jubileumsfeiringen, som forøvrig ble et verdig og svært godt møte. Åge Hovengen kom til Gjøvik-møtet takket være sin gode støttekontakt, Gunnar Breivik, Slidre. Breivik er en helt spesiell god venn av den tidligere stortingsmannen, og hjelper Åge Hovengen svært mye.