Gå til sidens hovedinnhold

Ministeren vil gi bobiler særbehandling ved veibommene

Artikkelen er over 5 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har hjerte for bobiler. Nå vil han spesialbehandle bobilene når de passerer norske veibommer. Biler som veier mer enn 3500 kilo skal likevel slippe unna med vanlig personbiltakst. Det normale er at kjøretøy over 3,5 tonn skal betale dobbel eller tre ganger personbiltaksten. Dette ligger inne i regjeringens forslag til statsbudsjett. Dette skal seinere behandles i Stortinget.

Fra nyttår

– For dem som kjører bobil og er ute og koser seg på norske veier, skal det ikke være nødvendig å betale mer enn personbiler. Derfor har vi i vårt forslag implementert at denne ordningen skal gjelde fra nyttår. Det er ikke veldig mye i kroner og øre for staten. Men det er utrolig mye penger for dem som velger bilen som feriefartøy. Og jeg tror også dette bidrar til en positiv effekt. Det blir enklere og bedre å være turist i eget land, og ikke minst for utlendinger, sa Solvik-Olsen under Høgfjellskonferansen på Golsfjellet tirsdag.

 

– For enkelte etablerte bomanlegg betyr dette at bobilene kan få opp til 80 prosent rabatt, når vi tar med de andre ordningene som vi setter i verk for å redusere prisene på bompasseringer, fortsatte ministeren. Han vil også at bobiler opptil 7500 kilo skal kunne kjøre i opptil 100 kilometer i timen, og slippe billigere unna på fergene.

Kosekjøretøy

Det er ingen hemmelighet at Ketil Solvik-Olsen er amcar-fan. Og for dem som har lyst til i importere det han kaler «sitt eget kosekjøretøy», vil han lempe på reglene slik at dette skal bli enklere.

Blant forhold han vil gjøre enklere, er eksempelvis at «Amerikanske» lys blir lov. Det skal bli tillatt med små registreringsskilt. Han vil blant annet myke opp reglene for import av tilhengere fra utlandet. Han ønsker sjeldnere EU-kontroller for veteranbiler. Videre vil han ha EU-kontroller for bobiler annethvert år.

Kommentarer til denne saken