Mæhlum har slitt med en skatteregning på 88.000 kroner og koronaåret har ikke gjort det noe bedre. En regning som han visste at kom, og som han også ba om å få delt opp. En regning som gjorde at det kunne blitt begjært konkurs i Goodfellas barbershop.

Kompisgjengen stilte opp og opprettet en spleis på nettet.

Litt kleint, men rørende

– Egentlig synes jeg jo det er litt kleint. Ikke er jeg døende og trenger medisiner, og ikke står jeg i ferd med å miste huset. Da er det rett og slett rørende at denne sjappa på 25 kvadratmeter betyr så mye for kunder og kompiser at de kjører i gang en spleis, sier Alexander.

Nå er spleisen avsluttet og det har kommet inn hele 53.800 kroner.

– Jeg fleipet litt med kompisene mine i går om at jeg nå hadde bestilt meg Rolex, men de trenger neppe være redde. Pengene går selvfølgelig rett inn til skatteetaten, flirer Alexander.

Særegent lokale

Han uttrykker stor takknemlighet og bøyer seg i støvet for alle som har bidratt til at han nå kan fortsette i sitt virke som frisør i det lille lokalet i Strandgata. Et særegen lokale med et barskt image som før han tok over var en liten malebutikk.

– Hele konseptet her kom til under et fuktig utdrikkingslag med 18 mannfolk, derfor det barske stilen, sier Alexander.

Alexander har drevet barbershopen de siste tre årene og har vært frisør siden 2010. Han har kunder innom i alle alderstrinn.

– Nå ønsker jeg alle kundene mine velkommen og håper på å kunne klare brasene et år til i denne bransjen, sier en takknemlig Alexander.