Gå til sidens hovedinnhold

Så mye har Gjøvik fått for å motvirke ensomhet blant eldre

Gjøvik kommune har fått støtte både til eget prosjekt og et samarbeidsprosjekt med en rekke andre kommuner for å motvirke ensomhet blant eldre.

OA la onsdag ut en notis fra NTB hvor det sto at flere kommuner, deriblant Gjøvik, ikke har søkt om «eldrepakke». Det fikk rådmann Magnus Mathisen til å undre, og han tok kontakt med kommunalsjef Heidi Koxvig Hagebakken.

Hun opplyser at opplysningene i NTB-saken ikke stemmer.

Gjøvik har fått støtte til flere prosjekter.

– Vi har søkt om to tilskudd. Det ene er tilskudd til aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet. Rådgivningstjenesten har fått 185.000 kroner til flere tiltak for seniorer og eldre i Gjøvik, sier Hagebakken.

Dette er tiltak som settes i gang sammen med Frivilligsentralen og andre frivillige aktører.

Det andre tiltaket er et samarbeidsprosjekt med Helse Inn og flere andre kommuner i Innlandet.

– Elverum står som søker, og der har vi fått 949.000 kroner til tiltak som skal hjelpe eldre til å være sosiale på digitale flater, sier Hagebakken.

Videre har Gjøvik fått en million kroner fra Fylkesmannen i Innlandet til aktivitet og fellesskap, som skal brukes til aktiviteter knyttet til det nye omsorgssenteret på Biri. Kommunen skal i disse dager lyse ut en prosjektstilling.

– Vi ønsker å dra med oss frivillige og næringslivet til å skape aktivitet og fellesskap på Biri omsorgssenter, sier Hagebakken.

Kommentarer til denne saken