Ruth Hege jakter kun med fotoapparatet

PÅ LAND OG TIL VANNS: – Jeg er glad i friluft, sier Ruth Hege Dahl Pettersen. Etter endt arbeidsdag i gullsmedforretningen på CC dyrker hun friluftsliv både på land og til vanns. Foto: Sæmund Moshagen

PÅ LAND OG TIL VANNS: – Jeg er glad i friluft, sier Ruth Hege Dahl Pettersen. Etter endt arbeidsdag i gullsmedforretningen på CC dyrker hun friluftsliv både på land og til vanns. Foto: Sæmund Moshagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

FRILUFTSLIVETS ÅR– Jeg dyrker friluftsliv på Mjøsa og i nærmiljøet der jeg bor, sier Ruth Hege Dahl Pettersen på Bybrua. Hun er månedsvinner for april i konkurransen «Friluftsliv med OA».

Dahl Pettersen har fanget flere årstidsaktuelle motiver med både mobilkamera og speilreflekskamera den siste måneden. Disse har hun delt på Instagram og tagget #oafriluftsliv. Så langt i år har hun ved hjelp av kamera løst 9 av konkurransens 20 oppgaver.

– Jeg går alltid og kikker etter spennende motiver når jeg går tur eller er ute i hagen. Det kan være en liten detalj fra plantelivet, fugler, dyr og landskap, sier Ruth Hege Dahl Pettersen, som snart kan vise til 500 slike bilder på instagramprofilen sin.

HER FINNER DU OPPGAVENE

Tett ved naturen

Aprilvinneren av «Friluftsliv med OA» bor tett ved naturen på Skonhovdhøgda i Bybrua i Gjøvik. Etter fullført arbeidsdag hos en gullsmedforretning på CC i Gjøvik skifter hun antrekk for å gå ut i friluft.

– Jeg arbeider inne hele dagen, og koser meg med å komme ut når jeg har fri. Jeg har naturen rett utenfor kjøkkenvinduet der jeg bor. Området ved Skonhovdhaugen er nok det jeg går mest i, forteller hun.

SE FLERE BILDER:

Bildeserie

Lesernes bilder fra april

Fra friluftsfamilie

Ruth Hege Dahl Pettersen forteller at hun kommer fra en friluftsfamilie, der turer, jakt og fiske var en sentral del av oppveksten i Stokkeroa. Selvsagt har hun funnet seg en mann som har samme interesser.

– Mannen min er både jeger og fisker. Jeg henger ofte med, men jakter kun med fotoapparatet, ler hun.

Hun sørget selvfølgelig for å dokumentere oppstarten av årets fiskesesong på Mjøsa. Den starter ved midnatt natt til 1. mai.

– Jeg holdt meg på land – med fotoapparatet. Selv venter jeg med fiskinga til det blir varme sommernetter, sier hun.

Ruth Hege Dahl Pettersen driver friluftsliv hele året. Om vinteren gjerne med truger. Hun og mannens tre hunder er ofte ifølge. Og katten «Vesla», som sittende på en fuglekasse er motiv for et av blinkskuddene hennes den siste måneden.

– «Vesla» har jaktinstinktene i orden. Jeg jager henne vekk når hun klatrer opp til fuglekassa i hagen, og så langt har det gått bra med dem som har tatt bolig i den, forteller Ruth Hege Dahl Pettersen.

«Friluftsliv med OA» er en konkurranse som går gjennom hele Friluftslivets år 2015. Det handler om å løse 20 friluftsoppaver gjennom bilde eller video, og dele det med OA.

Oppgavekupongen finner du på denne siden og på oa.no/friluftsliv.

Innlevering av bilder eller video kan skje på Instagram #oafriluftsliv, e-post friluftsliv@oa.no eller internett på oa.no/vis/videotips.

Husk å opplyse om hvilken oppgave bildet eller videoen gjelder.