Det førte til reaksjoner på Facebook-sida Landsbyen Dokka. En innbygger opplyste om ølbokser, knuste rusbrusflasker, pølsepapir og røde plastkopper i Storgata og området rundt.

– Så da vet dere det, så da gjenstår det bare å få en til å kjøre dere ned å hente igjen sakene deres, for vil tro mange av dere ikke er helt kjørbare selv enda, skrev vedkommende.

Reagerte spontant

Innlegget lå ikke ute lenge før russepresident Mathilde Klokkersveen Thomle reagerte. Hun sendte melding til en del russ og vips var 7 rødruss samlet til opprydding.

– Vi så innlegget og sendte meldinger oss imellom. Vi ville ta ansvar, også for dem som ikke er russ og som var ute og festet. Det var mye folk ute på Dokka i går kveld og i natt, ikke bare russ, sier Thomle.

 

Russen brukte ikke lang tid på å rydde. Thomle anslår at de brukte 30 til 60 minutter.

– Det var ikke så ille som beskrevet. Vi plukket et par poser og ei handlevogn, sier hun.

Fikk ros

Blant dem som var med og plukket, er det enighet om å opprette en vaktordning slik at det hver gang etter festligheter, vil være noen som rydder opp.

– Russen tar ansvar, men vi håper også andre som fester i Dokkas gater tar sin del av ansvaret. Når det gjelder søppel, er det dessverre ikke bare tanken som teller, sier Thomle.

Russen på Dokka fikk naturlig nok mye ros fra sambygdinger for den gode gjerningen.