Gå til sidens hovedinnhold

Tradisjon for Bekken og Strøm: Gir bort esker med vinterklær til folk som ikke var så heldige i livets lotteri

Artikkelen er over 3 år gammel

Kampen Kafe fikk besøk av nissen i god tid før jula melder seg for alvor.

Arbeidstøy-produsenten Bekken og Strøm donerer hvert år vinterklær til brukerne av Kampen Kafe i Gjøvik. Dette har de gjort i ti år. Torsdag kom eier og daglig leder på besøk med mange kartonger med varmt nytt tøy til utdeling.

Trenger varme klær

– Rusmisbrukere er i en vanskelig økonomisk situasjon og det går ut over klesplaggene. Det er ikke alle som trekker vinnerloddet her i livet og det er stor forskjell på folk – også i Gjøvik, sier daglig leder i Bekken og Strøm, Torbjørn Bekken.

Men det er ikke bare i Gjøvik at trengende får nyte godt av bedriftens gavmildhet. Også rusmisbrukere i Oslo får esker med varmt tøy til utdeling. I tillegg sendes det klær til Romania vinterstid.

For Kampen Kafe er dette blitt en fin tradisjon.

– Det er noe helt spesielt for brukerne å få helt nytt tøy både på beina og på kroppen. Det varmer på flere måter. Vi får inn mye brukt tøy som vi deler ut gjennom hele året, sier daglig leder på Kampen Anders Hveem.

40 sett med jakker, raggsokker, strømper, luer og votter og superundertøy har kafeen fått fra arbeidstøy-bedriften i år. Dette er klær til cirka 50 000 kroner. Flere av brukerne som mottok klær ga uttrykk for at dette var noe de trengte og satte pris på.

– Flere går rundt med hullete joggesko i snøslaps. Derfor er det godt å få solide varme vintersko, sier Hveem.

Viktig møteplass

Kampen Kafe har åpent hver dag med stengt i helgene. De har ca. 20 faste brukere og 40 brukere totalt. De tilbyr smørbrød og middag til brukere, samt tradisjonell kafédrift. De arver overskuddsmat fra Kafe Opus.

– Det er flere og flere gjester som kommer hit og kjøper middag. Det er inntekter som vi føre tilbake til brukerne, sier Hveem.

Mange frivillige bidrar til driften i Øvre Torggate.

Bekken og Strøm har 75 ansatte i Gjøvik og 135 totalt i hele Norge og er en av de store på arbeidstøy i Norge. Omsetningen er på ca. 400 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken