Kristoffersen har den siste uken kjempet mot Norges Skiforbund i Oslo tingrett. Han krever blant annet rett til å inngå en hjelmsponsor-avtale med den østerrikske energidrikkgiganten Red Bull. I tillegg til å få kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen krever Kristoffersen et betydelig millionbeløp kroner i erstatning i tapte sponsorinntekter fra Norges Skiforbund.

Den pågående rettsaken har vært svært vanskelig for skiforbundet, skriver VG. Dette med bakgrunn i en lang rekke interne e-poster og dokumenter som storavisen er i besittelse av.

De forteller historien om en voldsom dragkamp internt i forbundet, tøffe forhandlinger med Telenor og en dramatisk finale der skistyret stemte ned en fremforhandlet Red Bull-løsning med ti mot en stemmer.

I sentrum av hysteriet rundt en mulig Red Bull-løsning står skipresidenten fra Gjøvik, Erik Røste.

To tidligere alpinledere hevder Røste var svært sentral i forhandlingene som kunne gitt Kristoffersen lov til å kjøre med Red Bull på hjelmen. Da alt skulle avgjøres stemte Røste likevel nei til avtalen og i forrige uke forsvarte han avgjørelsen om å nekte Kristoffersen merke på hjelmen i 2016.

– Jeg er overbevist om at dette var et riktig resultat, sa Røste fra vitneboksen i Oslo tingrett.

Historien det er snakk om foregikk mellom 28. juli og 1. november i 2016.

Saken avsluttes idag tirsdag.