Ros til Gjøvik kommune

ROS: - Midt opp i all graving og omkjøringer, er det god grunn til å gi kommunen ros, skriver artikkelforfatteren.

ROS: - Midt opp i all graving og omkjøringer, er det god grunn til å gi kommunen ros, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En stor takk til Gjøvik kommune for det som nå skjer i Sørbyen. Midt opp i all graving og omkjøringer, er det god grunn til å gi kommunen ros. Gamle vann- og avløpsrør skiftes ut i Vindingstadbakken, Eddavegen graves opp i sin helhet, gammel masse skiftes ut og erstattes med ny kult og knust asfalt før endelig asfaltering neste år. Det ryktes at også dagens gatelys skal erstattes med mer moderne lys. Gimlevegen har fått to lag med asfalt, tre fotgjengeroverganger har fått forhøyning for å redusere hastigheten. Alt dette arbeidskrevende og kostbare saker. De som utfører arbeidet er flinke til å skilte omkjøringer og stenger oss ikke inne. De er også hyggelige karer!

Det som gjenstår, og som mange av oss langs Gimlevegen ønsker, er at høyeste lovlige hastighet settes til 40 km/t og at bjørketrærne fjernes. Trærne tar utsikt og sol, og etterlater seg masse pollen og løv. De er nå så store og gamle at de har gjort nytten sin og kan eventuelt erstattes med trær som ikke blir så høye.

Vi (Vindingstadlia velforening og Geir Halmrast) hadde et møte med ordfører Torvild Sveen og utvalgsleder Kjersti Bjørnstad tidligere i høst. Da la vi fram ønsker om tiltak for blant annet å redusere farten i Gimlevegen og fjerne bjørketrærne. Vi skal ikke påberope oss ansvar for noe av det som nå skjer, men det skjer i hvert fall ting som vi setter pris på og som er i tråd med våre ønsker.

Tusen takk Gjøvik kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken