For sjuende året på rad inviterer Frifant til romjulshygge på Samfundet Gjøvik, 3. juledag. Dette har blitt en riktig så trivelig tradisjon for både frifanter og publikum, og det pleier å bli fullt hus i storsalen på Samfundet denne romjulskvelden. Nå kom myndighetene med nye koronarestriksjoner, som blant annet setter antallsbegrensninger for publikum.

I stedet for å avlyse, kaster Frifant seg i stedet rundt, og setter opp en ekstrakonsert samme kvelden. «Situasjonen var jo ikke helt ulik på samme tiden i fjor, og da valgte vi også med hell å kjøre to konserter,» sier Bent Ture Tomtum i Frifant. «Romjulskonserten har vært veldig populær siste årene. Vi håper og tror folk våger seg ut, så vi kan fylle Samfundet med det antallet vi kan ha i to runder. Smittevernet blir i alle fall ivaretatt etter alle kunstens regler,» fortsetter Tomtum.

Frifant stiller med et kvinne- og mannssterkt ensemble, som byr på stemningsfull sang og musikk i en tilbakelent atmosfære når den verste julestria kanskje har begynt å roe seg. Her blir det både sanger vi gjerne tradisjonelt forbinder med jula, men også andre sanger og innslag som frifantene synes kan passe inn.

Frifanter på scena 3. juledag er Elisabeth Aasheim, Magne Bjørnsengen, Heidi Amundsen, Kjell-André Wiklund, Emilie Tomtum Skjølås, Roy Strandbakke, Jan Wehrmann, Bent Ove Myhrby, Vidar Sundbakken og Bent Ture Tomtum. «I tillegg er vi utrolig glade for og stolte av at Jon Anders Narum denne gangen blir med oss på gitar,» forteller Bent Ture. «Nå sett vi øss å kvile har blitt en fin romjulstradisjon for mange, og for oss i Frifant er det et av årets absolutte høydepunkt!

Vi håper publikum også fortsetter tradisjonen i år. Folk trenger litt sang og glede i disse tider,» avsluttes det fra frifantenes øvingslokaler.