Gå til sidens hovedinnhold

Rolig start på dagen for bilbergerne

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det har vært stille fra morgenen av, men vi kommer sikkert til å få nok å gjøre utover dagen når folk skal ut og kjøre på glatte sideveger, sier Øyvind Fagervold i Bilberging Innlandet.

Ved 9.30-tida kunne han melde om tre oppdrag så langt i form av starthjelp og en utforkjøring i natt.

Kjørte inn i autovern i Hunndalen

Odd Egil Evensen i Viking på Gjøvik rapporterer også om en rolig start på dagen.

– Vi har bare hatt to oppdrag hittil i dag. En motorstopp, og en som hadde vært uheldig og kjørt inn i et autovern på riksveg 4 like ved rundkjøringen i Hunndalen.

Brøytet og saltet veier

Statens vegvesen har vært ute og brøytet og saltet ganske mange steder søndag morgen, blant annet på riksveg 4, fylkesveg 33 og på E16.

– Det kom litt slaps i natt, så det er ganske vått på veiene, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen. Hun har ikke fått noen melding om spesielt vanskelige kjøreforhold så langt.

Snytt for sola på kvinnedagen

Været på kvinnedagen er ikke det helt store. Innlandet er stort sett dekket av lave tåkeskyer med litt regn innimellom.

– Det kommer til å regne litt mer utover dagen, sier Hanne Beathe Skattør, meteorolog ved Meteorologisk institutt. Når man kommer opp i høyden, 500–800 meter over havet, vil nedbøren gå over i regn.

Temperaturen vil også stige litt utover dagen, og komme opp i rundt fem varmegrader mange steder.

– Det er usikkert om skyene vil sprekke opp i natt, men det er i alle fall mulighet for sol utover morgendagen, lover meteorologen. Da har nemlig nedbørsområdet passert. Tirsdag ligger det an til litt mer sludd og regn igjen, men så er det lov til å håpe på oppholdsvær resten av uka.

Lavere temperaturer med nattefrost

– Blir det broddevær?

– Det kommer litt an på hvor tidlig du er ute og går. Utover i uka forventer vi nemlig litt lavere temperaturer med nattefrost, som går over til plussgrader på dagen, svarer Skattør.

Kommentarer til denne saken