– Det har vært en svært rolig natt med tanke på at vi er midt i russefeiringen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Atle Bernhoft von Obstfelder.

De eneste utfordringene politiet har hatt i natt med russen oppsto ved Bruvoll langs E16 etter at man kommer ut av Lunnertunellen mot Gardermoen.

30 russebusser ved Bruvoll

– Her hadde vi en uorganisert ansamling med cirka 30 russebusser fra både Oslo og Innlandet som møttes der. Det har ikke vært noen klager eller ordensforstyrrelser i denne sammenheng, men når så mange busser samles kan det bli trafikale utfordringer. Vi har vært der med et par patruljer, men det løste seg fint opp uten at noe skjedde, sier Bernhoft von Obstfelder.

Ifølge politidistrikt Sørvest så oppførte også russen som deltok på årets største russetreff – i Kongeparken i Stavanger – seg skikkelig.

NTB sendte natt til lørdag ut denne meldingen:

«Den første kvelden på årets landstreff for russen er over og har gått problemfritt for seg, ifølge politiet.

Ikke narko

– Det er slutt for i kveld nå. Vi har ikke hatt noen utfordringer eller spesielle hendelser, sier operasjonsleder i Sørvest politidistrikt Brit Randulff til NTB klokken 3.15.

Hun påpeker at det er noen russ som har fått i seg for mye alkohol, men disse har blitt tått hånd av Røde Kors, og dette er ikke noe politiet har tall på.

Da russen var samlet til landstreff i Halden for to uker siden ble seks personer innlagt på sykehus med symptomer på at de hadde blitt forgiftet. Liknende tendenser har man så langt ikke sett i Stavanger.

– Vi har heller ikke pågrepet noen med narkotiske stoffer, sier Randulff til NTB.