– Jeg har lyst til å ikke fokusere så mye på det. For det er ikke bra å ha for høye skuldre, men samtidig har det vært så mye fokus på hvem som får OL-billetter at alle sikkert føler litt på det, sa Mathilde Skjærdalen Myhrvold etter fredagens sprint på Lillehammer.

– Irriterende

Etter 15. plass i prologen ble hun så vidt slått ut i kvartfinalen. Mathilde ble nummer tre, men tiden var ikke god nok til å gå videre som lucky loser.

– Det er litt irriterende. Jeg skulle så gjerne vært i semifinale. Kroppen var mye bedre enn forrige helg og jeg var ganske nære. Dessverre kom jeg som nummer tre inn i den siste svingen og da ble det vanskelig å ta igjen de andre på den korte oppløpssiden, sa Skjærdalen Myhrvold.

Hun måtte bruke litt krefter på å komme i god posisjon opp den tøffe bakken inn til stadion på skiskytterarenaen på Lillehammer.

– Jeg har hatt en tendens til å ligge for langt bak og ville være med å styre løpet. Det klarte jeg også, men jeg klarte ikke å holde meg blant de to beste inn i svingen, sa Vind-jenta.

Åtte plasser

OL-sprinten går i skøyting i Beijing i februar. Derfor var verdenscuprennet på Lillehammer fredag et svært viktig renn for de norske jentene. Selv om Maiken Caspersen Falla ble slått ut i semifinalen så har hun den ene av de fire OL-plassene. Tiril Udnæs Weng sikret seg trolig billett nummer to med sin tredjeplass. Tvillingsøster Lotta var den tredje norske løperen som kom til semifinale. Ane Appelkvist Stenseth, Kathrine Harsem og Kristine Skistad Stavås ble også slått ut i kvartfinalen.

Mathilde Skjærdalen Myhrvold kjemper bak disse om en sprintplass. Selv om det fortsatt ikke er avklart hvor mange rene sprintere Norge sender til OL. En av årsakene til at det snakkes mye om OL-plasser allerede nå er at Norge kun har lov til å ha åtte jenter og åtte gutter i troppen til OL. Det betyr at nåløyet er veldig trangt.

– Vi har ikke fått vite noe om hvor mange spesialsprintere som blir tatt ut til OL, sa hun.

Davos viktig

Mathilde Skjærdalen Myhrvold er nok fortsatt høyaktuell for en av sprintplassene, og får trolig en ny sjanse til å sikre seg en slik plass i Davos neste helg. Da er det skøytesprint i høyde. Det rennet blir veldig viktig med tanke på OL-uttak.

– Det jeg vet er at jeg må gå bedre enn nå for å få en OL-billett. Så vet jeg ikke om det er flere verdenscuprenn jeg får sjansen til å gjøre det i. Vi får se om jeg blir tatt ut til Davos. Foreløpig har jeg ikke fått noen signaler om det, sa Skjærdalen Myhrvold, som foreløpig ikke har fått beskjed om hun får gå en av de åtte etappene på Norges to lag i søndagens stafett.

Maja Dahlqvist fra Sverige vant rennet. Foran Jessica Diggins fra USA og Tiril Udnæs Weng, som tok sin første pallplassering i verdenscupen.