Rødølstunnelen åpner ikke før på nyåret

Prosjektleder Odd Erik Haugen (til høyre) og Rune Hjelen utenfor østenden av Rødølstunnelen. Åpningen blir nå utsatt.

Prosjektleder Odd Erik Haugen (til høyre) og Rune Hjelen utenfor østenden av Rødølstunnelen. Åpningen blir nå utsatt. Foto:

DEL

Utfordringer med elektroarbeidet gjør at prosjektet Rødølstunnelen blir utsatt og ikke kan åpnes før etter årsskiftet. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi har i en periode sett på alle muligheter for å sette trafikk på Rødølstunnelen før jul, sjøl om den ikke ville være 100 prosent klar. I tilfelle måtte det ha blitt satt i gang risikoreduserende tiltak, sier prosjektleder Odd Erik Haugen på E16 Filefjell.

– Situasjonen er nå slik at elektroarbeidet og testing av styringssystemet går for sakte, og det blir derfor for store ulemper med trafikkpåsetting før jul, legger han til.

Haugen sier han er lei seg for at han ikke kan tilby folk i Øye og Valdres den gledelige julegaven han hadde håpet på. Men understreker at tunnelen vil bli åpnet så fort som det er praktisk mulig i 2020.

Statens vegvesen opplyser at i ukene framover vil elektroentreprenøren Aldesa gjøre ferdig sitt arbeid så raskt som mulig, slik at Statens vegvesen kan gjennomføre en normal prosess med sikkerhetsgodkjenning før vegåpning.

Rødølstunnelen er cirka to kilometer lang og ligger på delstrekningen Øye-Eidsbru. Tunnelen fører trafikken opp bak bygda Øye, og gir ny E16 slakere stigning.

Artikkeltags